Gå till innehåll

Reubens 800liters Optiwhite system


Reuben

Rekommenderade inlägg

  • Svar 177
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Går frammåt, i helgen har min fokus varit en mindre folkmord på min Xenia, jag överdriver inte nu när jag säger att jag plockat ut ca 1 liter av skiten :P Lite smått kvar men tror jag känner mig safe att byga pelare i veckan utan risk att det växer fram mellan stenen så jag inte kommer åt det :).

Det känns som jag först misstänkte att 320W Led inte räcker på ett 650l kar, så håller utkik efter en tredje ledramp nu framöver men men, det får bli efter jul tror jag.Blivit för mycket utgifter nu senaste veckorna och har nu en semester till japan som kan bli lite extra dyr om det visar sig att sas går i konkurs imorgon.

Vattnet börjar nu klarna men det är fortfarande lite dimmigt i akvariet skummaren skummar för fullt (runt 1 kopp klägg om dagen).

Gjorde ett zeovitbyte idag så är tillbaka på banan där. Funderar dock om jag skall börja om från scratch med zeovit eller bara dubbla mina tidigare doseringar...

Fler bilder kommer imorgon!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tja, här kommer några bilder jag tog nu lite kort mellan ett telefonmöte :P helt osorterat etc men hinner inte riktigt lägga tid på akvairet idag :)

post-5317-14468927323341_thumb.jpg

post-5317-14468927324403_thumb.jpg

Kommer komma fler bilder när jag är klar med aquascapen, har hittils bara hunit göra en pelare, men mer är på väg, lovar :)

post-5317-14468927323556_thumb.jpg

post-5317-14468927323768_thumb.jpg

post-5317-14468927323982_thumb.jpg

post-5317-1446892732419_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Mja, fortfarande en lång väg kvar försöker fundera ut hur jag skall ha min aquascape så korallerna kan växa ut som de gör i ditt kar! Men men några dagaras arbete så blir det nog bra! Nu blir det resa till bioted för att plocka upp sand och ev. lite annat smått o gott :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Var det specialpris idag hos ted då han fyller år?

Dina ramper kan man blåa till ljuset eller mer åt det vita hållet?

Gillar detta

attachment.php?attachmentid=85880&d=1353421738&thumb=1

snygga färger. Pastell mot den röda anemonen.

Ramperna är helt dimbara i 100 steg, på de blåa/uv kanallerna och de vita kanallerna. Går även att programera till 6(7 med timer) tidpunkter för att skapa soluppgång och nergång

Så ja det kan man, men vill man ha mer vitt ljus borde man nog köra 10k varianten, själv vill jag nästan ha mer blått :D

Inga specialpriser vad jag såg iaf, han hade dock precis kommit tillbaka från dejong imorse, men det var inte så mycket fisk/koraller denna gången utan mer salt o shit

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Sådär. då var en till revpelare klar, insåg just dock att jag kanske gör dem lite väl smala... inser först nu när jag vill lämna allt öppet hur mycket sten jag hade i mitt förra kar egentligen. Får nog planera lite hur jag skall göra med stenen nu om jag skall få till en bra scape..

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Idag har det varit trevligt besök från shark of sweden, nästan liten pinsamt att ha hemma folk när man har så stökigt hemma just nu men men. Inget att göra åt.

Fick idag lite smått panik när tryckte undan ett av mina rör för att montera in min doserpump under skåpet, dock började det droppa lite smått (vilket jag inte märkte) och 5min senare var det en liten blöt pöl under röret. Verkar som att ena genomföring inte var heeeelt tätutan när den får en liten knuff från sidan så droppar det lite smått vilket är lite oroande... Tyvärr kommer jag inte heller åt den underifrån med några av mina verktyg. Lyckades dock spänna åt den för hand så det slutade, dock ligger det ganska högt up på min lista att göra nu att tömma ytavrinningen och smeta lite silikon där så man inte råkar ut för en olycka någon gång....

Annars har det varit en ganska produktiv dag för karet. Byggt vidare på en av mina revpelare samt byggt en ny revpelare som skall sättas ihop med min första.

Bilder kommer nog under helgen, men lite tur blir det i med sand då. Sen är det väl dags att döpa om denna tråden till något nytt då det knappast får räknas som planeringstadium längre.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

;) verkar vara mycket på tv i usa ang. saltvatten. synd att det inte är mer här....

Hur som helst, Har mer eller mindre fått ordning på min aquascape nu. Har ca 15kg sten i sumpen jag måste komma på vad jag vill göra med, men det kommer senare.

Har börjat göra rent sanden nu som ligger o gottar i osmos sålänge det inte är några dåliga värden som mäts upp i vattnet kommer jag börja hälla in sand imorgon. Efter det blir nog fokus att hitta vart alla microbubblor kommer ifrån. Hadde hoppats att de skulle lösa sig själv men har varit massor nu sen jag startade nya karet, kan bara anta att det inte är helt tätt någostans och att luft sugs in den vägen. Annars är det bara att jag har så mycket skit i vattnet... Har trotts allt skummat ut 15liter med skit från akvariet sen jag fick min nya skummare (kopplade på skummarkoppen på en 25l hink som har en väldigt mörkgrön färg....)

Bilder kommer nog imorgon om inte det blir för mycket dimma av sanden!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tjenare! idag har vi haft hela 7 akvariser på besök som skulle ha lite av mina gamla LPSer som jag gör mig av med :) varav över hälften just börjat i månaden, riktigt kul Ja... vad mer tydligen har min enter knapp slutat att fungera på laptopen så det blir MYCKET brödtext, inga styckindelningar här inte. Men sanden har åkt i karet nu vilket ljusnar upp det hela, tyvärr är det lite dimmigt men är riktigt nöjd med denna vita sanden, var lite orolig att den skulle var at det gula hållet med blåljus gör mirakel med allt! O visst lovade jag bilder när det var sand i akvariet? Här kommer dem! post-5317-14468927367974_thumb.jpgTyvärr är glaset ganska smutsigt som man ser på en av bilderna, men har varit in och ut ur akvariet hela dagen och inte riktigt hunnit putsa henne än :)

post-5317-14468927367313_thumb.jpg

post-5317-14468927367551_thumb.jpg

post-5317-14468927367773_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...