Gå till innehåll

Akvastabil 275


Petter N

Rekommenderade inlägg

  • 2 veckor senare...

Jag var igår tvingad att avliva min Valenciennea sexguttata. Han hade konstiga svarta prickar i höger öga och kunde inte hålla balansen. Vet inte vad dessa prickar är för något, men misstänker att det rör sig  om någon typ av parasit. Tråkigt hur som helst. Övriga fiskar ser pigga ut. 

 

Min Salarias fasciatus äter nu av de algtabletter jag lägger ner i akvariet. Det känns bra eftersom den senaste jag hade vägrade att äta det foder jag matade med och svalt ihjäl när algerna minskade i akvariet. 

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 månader senare...
22 timmar sedan, Nelli sa:

Din Xenia ser så fint ut, matar du dom med nåt? 

Tack, 

 

Nej, jag matar inte Xenian med något. Jag matar fiskarna med fryst mat, pellets och algtabletter. Det är möjligt att Xenian får lite näringsämnen från fiskmaten. Jag har alltid haft bra tillväxt på mina Xenia-koraller. Antagligen beror detta på att jag som oftast har för "höga" fosfatvärden. Endast vid de enstaka tillfällen jag har haft låga fosfatvärden har tillväxten på mina koraller avstannat. Det gäller samtliga de koraller jag har i akvariet. 

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Jag har nu köpt ett nytt större akvarium. Kommer att starta en tråd angående denna när jag startat igång det. När jag tömt detta akvarium kan jag tänka mig skänka iväg denna burk mot att någon hämtar det. Det som jag inte längre behöver är själva akvariet, belysningen, sumpen och möbeln. Jag tar gärna emot en liten korall till det nya akvariet om den som är intresserad av detta akvarium har någon över. Vid intresse hör av er till mig. 

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

I huvudsak blir det samma inriktning. Ett större akvarium med bättre belysning innebär lite andra möjligheter, så med tiden kanske man får nya idéer. Jag vill dock ha ett lättskött akvarium, så även det nya akvariet kommer nog i huvudsak innehålla lättskötta och tåliga koraller.  

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...