Jump to content
Bygert

Billig MH

Recommended Posts

Armaturer som inte är tillverkade för akvariebruk skall man givetvis avstå enligt min mening.

Hälsningar Kjelle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu ska du inte vara sådan Kjelle, du ska vara positiv! Det är ju billigt! Billigt tycker vi ju om.

Lamporna var ganska dyra dock faktiskt, överraskande så! Det kanske inte är helt tokusla lampor(fast med dagens blåtrend så lär den ju ratas här ändå, även om det är god kvalitet)? Det är synd att jag bara har 250W MH, annars hade det varit kul att testa. Fast det är ju avsevärt mycket bättre pris på 150W än 70W lamporna då de kostar samma men den ena gör dubbelt så mycket ljus.

300 kronor för en 70W MH är inte fy skam dock. Det är billigare än de flesta begagnade man hittar.

edit. Det är ju philips lampor! Då är det nog inget fel på de. Synd att det är 4,1K temp, 6,5 K hade varit mer kul. Fast man får kanske titta på lampan först innan den ratas...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Köp INTE den där lampan!

Haft 2-3st och alla har pajjat!

Har iofs inte kört med medföljande lampa, men ballasten ger upp. Aldrig varit några problem att lämna tillbaka dom dock.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det brukar ju vara så att det finns nån slags koppling mellan vad man betalar och vad man får så en billig armatur från Jula lär ju inte vara toppkvalitet, så är det ju med det mesta där, det är brukbart men vill man ha det bästa får man leta på nåt annat ställe men då också vara beredd att betala för det.

Fast det som ser lite konstigt ut här är att samtidigt som det här står att Jula är skit så kommer det in en annan tråd där det står att det är billiga lampor som förstört armaturerna. Det pekar snarast mot att det där med vilket det egentligen var armaturerna eller lamporna som var skit nog är okänt och då är det nog bäst att inte vara allt för kategorisk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Må stämma, men lampan har å andra sidan fått väldigt många positiva recensioner. Så frågan är då ändå om det inte är Julas 'fel'.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×