Gå till innehåll

hagbards långa lilla


hagbard

Rekommenderade inlägg

Hej! Jag har läst om dina motgångar gällande euphyllia. Det har hänt mig med, förlorade 2 huvuden i snabb takt, de smälte bort. Hos mig hände detta när akvariet var nytt och skötseln inte var som den är idag. Någonstans läste jag om euphyllior och kaliumbrist, att det kunde vara en anledning till vävnadsförlust. Jag började då regelbundet byta vatten för tillföra spårelementen och vävnadsförlusten upphörde. Vad som är vad vet jag inte? Slumpen kanske? Jag ska se om jag hittar artikeln igen. 

Cool filfisk, fulsnygg på något vis :)

mvh/ante

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...
  • 2 veckor senare...

Limmade lite fragment i em från träffen...lite superlim gel samt deltec 2 komp knåd...Fick någon hinna på ytan samt att en del koraller drog ihop sig!

skummaren slutade att skumma också? ytspänning väck´?

Ja men det var väl klart typ! meckade i ett x-tra kolfilter o bytte lite vatten...hmmm...håller tummarna

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Imponerad av denna borre...den får kontakt med rutan lite på snedden från att varit på streamern...stl i kroppen ungefär som tunzestreamern 6015 magnethållare..taggarna sticker utanför...vidhäftningsförmågan är superb...menar den behöver inte munnen för att förflytta sig mot rutan...har nog blivit en tredjedel större mot när jag köpte den...kul!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...
  • 2 år senare...

det långa lilla  karet har varit hos en annan ägare..fick tillbaka det nyss...måste ju prova igen...det långa stora står i garaget ännu hör o häpna...vi får se vad som händer? Kul att hejja på er alla igen dock!Så hej på er!

Ändrat av hagbard
  • Gilla 7
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Som man skrivit o tjötat både dur o molll ser jag nu så här 2 år senare hehe(nån gång var jag nykter kanske)..fastnade för en tråd direkt när jag klev in i igen...Dödsfall pga slarvig acklimatisering? Kanske inte läst ordentligt men vad är karantänkaret? Har det vart i drift till frisk fisk innan? Inte nylimmat med nån antimögelsilicone eller nått??...hur som helst har jag funderingar på att dra igång igen...denna gång med riktig filtrering...ingen levande sten..utan död dito...vill inte ha in pest som den kan innehålla..iform av borstmask giftiga knappar glasros div alger o fan o hans moster...tänker mig ett Fx6 ytterfilter till mitt 144l långa kar laddat med div.nyttigt..även led som jag har på hyllan ska dit samt streamers. o en tunze skummare..röda cyano helvetet som jag hade i perioder ska motas i grind(hoppas) annars fick jag bra tillväxt på koraller sist även sps periodvis..men lyckades bäst med euphyllia o mjuka  snudd på monster tillväxt...måste tillägga att jag var dålig på osmos också..fast jag hade hehe måste dock satsa på fisk denna gång..det måste röra på sig så det blir kul

 

Ändrat av hagbard
  • Gilla 3
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

tack för det lasse o ni andra...Skönt att man har grejjor på hyllan o inte sålt av allt på fyllan :hubba:  Köpte en strömförsörjning till mina leds som legat o väntat på det i 2 år idag..ska bli intressant o se vad det ger!! Annars ser jag att det är många hårdingar här på sidan och i hobbyn som har tacklat av..synd det! Men ni kommer igen! Ska göra mitt yttersta för att ni ska dregla o avundas mig när jag får i gång mitt igen!O bli sugna igen!! 8-]

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

fick strömförsörjning idag o pluggade in...blink blink osv  vad i?? är det normalt? hoppade i gång efter ca 7 minuter..vad i igen!! ledsen gick igång efter blinkat som försörjningen...ok ingen aning..men men  ledsen visar så kallat fullspektrum?  vit blå vit blå gul lila grön röd vit blå vit blåvit blå gul blå grön röd vit lila gul blå vit blå...vad fasen har jag köpt?? :suspicion:

Ändrat av hagbard
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

vattenbytens metoden körde jag nog här.(typ väldigt ofta).levande sten jovisst det fanns..men men är inte övertygad om dess påstådda förträfflighet..kommer som sagt satsa på rejält biofilter ytter med förvisso  vatttenbyten men förhoppningsvis mindre frekvens   ska bli intressant...fisk ska bli mer i fokus  koraller i andra hand

Ändrat av hagbard
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Beställt död korallsten idag det tar sig..18 kilo   Har ett problem dock..köpte strömförsörjning som sagt till mina ledskenor..när jag pluggade in den blinkade den på indikatorlampan..tog en stund innan fast sken på den..sen hoppade den igång..hmm något elsnille är man ju inte.  Nu när jag skulle prova o pyssla lite inget sken alls från indikatorn ..händer nada stendöd..är det någon batteriladdning i eller?? Är det inte bara power on?

Ändrat av hagbard
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 4 veckor senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...