Gå till innehåll

Få död på Zoanthus ?


Majki01

Rekommenderade inlägg

läs dalhgren´s inlägg #44 i Genne´s "Nära att mista livet"-tråd

https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?55999-N%E4ra-att-mista-livet&p=543406&viewfull=1#post543406

eller, läs hela tråden.. så får man ett grepp om hur illa det kan gå..

unge som rotar i sopor, felhantering på återvinningen, varmt i sopbilen varvid giftet "aktiveras"

finns rätt många sätt det kan gå väldigt fel, vill inte låta negativ.. men det är farliga grejer

Ändrat av Niklasberglund
stavfel
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 70
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Detta va en hel koloni ! Helt otroligt många ! Men dom är gone delete borta finito! Eldade 2 omgångar sen skrubba under vatten med jäkla drag i lyan andningsmask och handsprit för operationer samt operations handskar. . Ibland finns det fördelar med att jobba i sjukvården !

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag gick och la mig vid 00.

Då hörde jag att hunden låg o skaka och andades mycket tungt .

Så då började tankarna spöka att hon som e hund fått i sig något av dofterna jag inte fick. Kanske doppat nosen i vattnet där ute eller något .

Jag somnade vid 01.30 vaknade jag av att hela jag skakade och frös mer än jag någonsin gjort innan.

Hårt och tungt att andas så det riktigt tryckte i lungorna . Efter ett tag kunde jag knappt röra mig så fick dra liv i sambon som direkt ringde 112 och giftcentralen . Dom kan INTE mycket om detta .. Det enda dom pratade om va faktiskt detta där Lasse va med i Göteborg . Och då va deras slutsats att det gick bra för alla dom i den händelsen så det va bara att bli inlagd och avvakta .

Jag blev så förbannad så direkt jag hade lite kraft larmade jag in läkaren i rummet visade bland annat en tråd här med liknande händelse och fick använda mig av Wikipedia för att få dom att förstå att det är farligt .

Sen gick det rätt snabbt .

Just nu e magen kass och huvudet håller på att sprängas .

Direkt jag märkte att hunden blev dålig så samlade jag bilder på mina knappar och information och namn på giftet osv i förebyggande syfte . Och tur va det . För mina luftrör va nästintill helt igentäppta när ambulansen kom.

Det värsta va att all min kraft fick gå åt att käfta med läkaren för att få han att förstå att det ÄR farligt att andas in ångan . Men han menade på att nej det är det inte det säger giftcentralen man måste äta av det för att det ska va farligt . Så irritationen va på topp.

Nu har jag fått komma hem och är sjukskriven men ska ringa direkt jag känner någon förändring och fick med lite läkemedel hem.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ok för jag hade tänkt att bygga upp mina stenar därför vill jag bli av med denna får kasta hela stenen men om man bara lufter ut stenen lägger den i dubbla påsar sen åker och lämnar in den kan inte va någon fara va?

Gör inte om mina misstag dock. Jag hade gjort mig av med allt sådant så fort som möjligt nu i efterhand . Min sten fast alla knappar är borta nu har åkt långt åt helsike nu. Jag läste på reef forumet att där e folk som nästan dött när dom trodde att alla knappar va borta men där fanns några enstaka "fötter" kvar inne i gångerna på stenarna .

Man tror sig klara allt . Men fy fan säger jag bara . Jag har aldrig använt handskar innan i akvariet . Nu framöver kommer jag aldrig stoppa ens händerna i vattnet utan handskar

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

SLäng inte giftiga koraller i hushållssoporna, det finns alltid en om än liten risk att något dåligt händer.

Bak i sopbilen finns en komprimator som trycker in soporna i sopbilens "container" eller behållare. Detta manövreras bakifrån sopbilen och alla vet ju vad som händer om man stampar på en luftfylld påse. Med lite otur så är det stänk rakt i ögonen på killen som står där.

Sopona försvinner ju heller inte efter att dom försvunnit med sopbilen, de åker till en mottagningsanläggning där andra arbetar.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...