Gå till innehåll

Mamadubbas 1050L uppgradering


mamadubba

Rekommenderade inlägg

Provade ditt tips nu Manne, det fungerar så långt att den startar upp automatiskt och det är tyst. Men tyvärr så blir nu båda rören en öppen avrinning så det går 50/50 i dem, det blir aldrig någon riktig hävert i röret som är avsett för detta. Det är egentligen okej för min del att köra så men jag får dra ner ganska mycket på returen för att det inte ska gurgla.

Ska försöka få tag på en backventil och se om det blir ännu bättre. Sätter jag den istället för hålet så BORDE den kunna släppa ut all luft utan att suga in ny när häverten kommer igång.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja vi får la se.

Dumpat i 40kg salt nu och ligger på 1.020 i salthalt, tycker det borde vara högre även om sumparna blir ett par hundra liter också. Får mäta igen imorgon. Skönt att allt är tätt och snurrar iaf. Ska lägga över lite LS från gamla karet imorgon och se om jag kan få över lite liv.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Sjuk grej, flyttade över en sten från det gamla karet. Höll den framför streamern och blåste av den, tog upp den i luften och bröt av två fraggstenar som satt kvar, la den i en spann med vatten och skakade av den, bar den till nya karet och satte den på plats. Kollar i karet fem minuter senare så är min pseudochromis fridmani i det nya karet?!?! Hur den lyckades hålla sig kvar på stenen under den behandlingen fattar jag inte. Får väl fram med fiskfällan imorgon och se om den vill åka tillbaka. :P

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...