Gå till innehåll

3400l bygge!!


blazez

Rekommenderade inlägg

  • Svar 78
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Storleken har inte så stor betydelse för glastjockleken. Det är egentligen höjden som har stor betydelse. Storleken blir dock viktig på grund av att det blir väldigt besvärligt att lägga tvärstag i karet. Att ha 7 stag låter inte alls roligt. Om 12 mm glas var kravet skulle jag satsa på att göra akvariet lite kortare så att man kan hoppa över att ha tvärstag. Kanske nöja sig med 50 cm höjd på akvariet.

Det här akvariet på youtube är ju gjort för rockor och är väldigt roligt:

Han har "bara" 150x150x50 cm. Men akvariet är väldigt rymligt med de måtten och han behöver inga stag så man kan pilla och titta i karet fritt ovanifrån. Det hade nog inte varit några bekymmer att öka det till 200x200x50. Då har man en enorm yta. Räcker länge till de flesta stora och aktiva fiskar man kan tänkas hålla.

Dock måste ett sådant här akvarium täckas över för det kommer avdunsta otroliga mängder vatten från det.

Tre och en halv meter är stort, riktigt stort. Jag tror det blir väldigt dyrt att köpa så långa glasskivor för de är nog inte standardmått hos de flesta glasmästerier.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ska bli kul att följa detta projekt! Hoppas att det blir av och fungerar som du tänkt dig. Jag hade nog bett en professionell akvariebyggare göra bygget då det är så många faktorer som spelar in. En av dem är t.ex. Hur golvet och huset är byggt.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Häftig storlek! Lycka till!

Själv har jag varken råd eller plats för en såpass stor burk.

Vilket du underförstått antyder att han inte heller borde ha? Knepigt.

Lycka till! Det behöver varken bli så dyrt eller svårt som vissa här antyder. Kör hårt.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

På vilket sätt antyder jag det? Du kan ju fundera lite på det gamla ordspråket: http://sv.wiktionary.org/wiki/Genom_sig_sj%C3%A4lv_k%C3%A4nner_man_andra KANSKE är det så du tänker, men alla tänker inte som du.

"Själv har jag varken råd eller plats för en såpass stor burk."

Att avsluta med en sådan fras tordes ju inte annat än belysa svårigheterna och/eller begränsningarna en vuxen, van akvaristik kan tänkas ha (du alltså). Eller hur skall man tolka det menar du? Wiki länken gjorde inte mig så mycket klokare. Det finns ju personer på guiden som har spenderat halva livslänger åt planering. Grabben är ung, uppmuntra istället hans nyfikenhet.

Vid närmare eftertanke är det ironiskt att du väljer att hänvisa till ordstävet "genom sig själv känner man andra". Då du i din avslutande fras projicerar dina egna erfarenheter och förutsättningar på dennes persons förhållanden. Med andra ord stämmer ordstävet väl in på din egna kommentar.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...