Jump to content
Tobbz

Kopparbandad pincettfisk är sjuk ?

Recommended Posts

Har fått en svullnad på ena ögat och har alltid ätit trots ögat.

Nu efter helgens krasch med nopox så har inte ögat blivit sämre, bara det att den ser inte maten och simmar in i nästan allt.

Finns det något jag kan göra eller är det färdigt för pärleporten ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Om det är nån tröst :

Så även dem riktigta proffsen har svår med just den här fisken.

Även om den äter så har dem ofta mask i magen så dem får ändå ingen näring i sig.

Har tyvärr ingen erfarenhet om ditt ögon problem.

"Thomas"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det är väl inte helt utklarat varför de dör, de är väldigt känsliga för parasiter, hade en teori om inälvsmask ett tag då jag hade en som åt bra men magrade ändå ner och dog efter några månader. Testade då en till, som jag körde maskmedel på, den hade delvis ett annat problem, den ville inte äta tillräckligt och dog efter några veckor.. Sen efter det har det inte blivit nån mer då jag inte vill fortsätta döda dom, det är väldigt stresskänsliga fiskar, så de blir antagligen så stressade under hanteringen från hav till butik att de immunförsvaret blir dåligt med mera... Det är en underbar fisk, men överlevnadsgraden är så hemsk så det är inte riktigt försvarbart enligt mig att fånga in och transportera dem som det är nu, säkerligen mer än 90% har dött inom ett halvår ifrån infångandet...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok. Ja det låter ju inte som en fisk man ska köpa fler gånger. Den åt ju som en häst tills dess att något hände. Nu verkar det som om denn inte ser maten riktigt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det jag sett med mina är att när de blir dåliga på riktigt så verkar det som hjärnan är kraftigt påverkad på nåt sätt, dom blir helt tomma i bollen, fattar inte vad som är mat, sen börjar dem bete sig ännu konstigare och till slut slutar simma, vet inte om det är allmänpåverkan eller att parasiter tar sig till hjärnan och gör dem koko... Tror inte ögat har så mycket med det att göra, blivit likadant för mina utan ögonskada... Som sagt tror att de till slut blir så allmänpåverkade att de tappar överlevnadsinstinkterna...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vad säger att de vet mera än dig! Säljare är säljare sedan finns de som agerar på ett bra sätt och verkligen bryr sig om att kunden blir nöjd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×