Gå till innehåll

Ny 1340 liters burk i vardagsrumsväggen


mogge77

Rekommenderade inlägg

Vårat 600 liters kar fick uppgraderas i samband med våran flytt till villa.

Vi har precis fått hem ett 320cm långt 70 cm högt och 60 cm brett akvarium, Monstret fick bäras på plats av 8 personer, och nu står det äntligen på sin ställning :smile:

Nu är det bara att bygga in den i väggen och dra alla rör till teknikrummet (ett av villans toaletter fick göras om.. Praktiskt med vatten och avlopp )

för säkerhets skull har vi förstärkt husgrunden under akvariet med  :beguiled:

Tanken är att vi skall ha mest lps och sps, och inte särskilt hårt belastat av fisk.

Det kommer ta ett tag att få ordning på det,  men det blir en trevlig resa..  (och en dyr resa)

 

Nedan är några bilder från det gamla 600 liters akvariet, innehållet flyttas över till det nya akvariet inom kort  ..  Så då kommer det lite nya bilder.post-2819-0-50573600-1449173629_thumb.jp

post-2819-0-60548700-1449173812_thumb.jp

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Vi har flyttat över vattnet och levande stenen samt sanden från 600 liters karet nu, så vi har ca 25 cm vatten i systemet  ..  tanken är att sedan fylla på med ca 100 liter vatten om dagen tills systemet blir fullt.  Borde bli en mjuk övergång för de existerade livet.

Kompletterade med ca 20 kilo sten från Aqua Stockholm till att börja med och hittade en liten Mantis räka i en av stenarna  .. en gullig liten 2 cm som snabbt fångades upp och får gå i en liten burk ett tag,  skall bli kul att se om den växer till sig ..

Ändrat av mogge77
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...
  • 2 månader senare...

Rapport.

Nu har äntligen alla värden börjat stabiliseras och Ballingen verkar vara rätt doserad. Skönt.. närmare 200kg levande sten i burken..  men ser fortfarande ganska tomt ut.  Ballingen kommer ruinera mig känns det som,  går det köpa större mängder ballingsalter i samma kvalitet som FM än 4 kg någonstans?

Nu blir det ett refugium och ett copepod/lägre djur odlingskar som skall ha en överrinning ner i stora karet som nästa projekt..  

Clownfiskarna har börjat leka igen och lägger rom var tredje vecka..  

idag blir det Aqua stockholm för att köpa in några banangyltor  och ett par Gobies med pistolräka..

någon som har något bra tips på att tysta gurgel-ljudet i längre rör som går från akvariet till teknik/sumprummet?

 

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Nu börjar ohyran komma. trefaldigt..  suck..

En av musslorna (maxima) vägrade fälla ut manteln ordentligt och när jag plockade upp den var den fylld av pyramidsnäckor,  de hade ätit upp hela foten och kommit in innanför musslans skal,  så den gick inte att rädda,  Min större squamosa som jag har haft i 5 år lyckades jag dock rensa rent tror jag, nu blir det till att plocka upp den för rensning med jämna mellanrum och kanske man skulle skaffa någon mer wrasse som äter otygen?

En olycka kommer ju sälllan ensam. min Seriatopora caliendrium hade fått massa fläckar av död vävnad, och där hittade jag två centimeterstora vita snäckor som verkade äta på korallen (aldrig hört talas om tidigare).  ut åkte dom, så får vi hoppas att problemet är borta  ..

Och eftersom alla goda ting är tre (onda också), så upptäckte jag en ullig lite krabba till som verkade gnaga på mina acroporor..  den är dock svårfångad, då korallerna har växt fast och den gömmer sig i korallerna..  vill inte bryta sönder korallerna för att få tag på den..  

Nåja,  vad är livet utan lite motstånd  ..

 

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

 Är det någon som har stött på snäckor som äter Seriatopora koraller?  Dom var ca 1,5 cm stora och vitbeiga, Aldrig hört talas om det förut, och nätet verkar inte nämna dem. .. skall se om jag kan ta ett kort på skalen nu när jag fiskat upp dem.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...

Hmm. Mina montiporer och acroporor har plötsligen börjat förlora grön färg.  Vattenvärdena verkar bra. Och belysningen är oförändrad.  Kan det vara något ämne som saknas?  Eller andra orsaker?  

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 4 månader senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...