Gå till innehåll

Smakar på 800 liter salt


irwin_fletch

Rekommenderade inlägg

Jag har tidigare haft en tråd som var en planeringstråd till detta kar men nu har det varit igång några månader så kommer fortsätta i denna tråd istället.

Jag har bott i Kalmar men har nu flyttat hem till Vimmerby. I Kalmar hade jag ett kar på 250liter som varit igång i 4 år. Koraller och fiskar från detta kar fick följa med till Vimmerby, krävdes mycket jobb och planering för att få detta att fungera men nästan allt har överlevt.

 

Det nya karet är beställt från Håkanstorp och har måtten 170*70*65 i optiwhite. Borrat med tre hål. För tillfället är det blandat LPS och SPS men det lutar åt att det kommer bli 90% SPS framöver då kejsare går i karantän.

 

Teknik:

Belysning: ATI hybrid 8*80w T5 4*75w LED

Pumpar: Vortech mp40 QD  Maxspect gyre XF150

Sump: 100*50*34

Retur: DC 6000

Filter: Rollermat Fosfatreaktor Kolreaktor

Skummare: RLSS DB8

 

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Här har inget hänt sedan förra uppdateringen men två nya kejsare väntar ute i pannrummet. Ska bli intressant att se hur dessa fungerar. Planerar faktiskt att spara både någon sten med knappar och någon billigare acan bara för att se vad som händer. Mer orolig för min mussla, men många säger att det ska vara lugnt så länge fiskarna får bra med mat.

 

DSC_0345 2.jpg

  • Gilla 7
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

4 timmar sedan, ballsam sa:

Så grymt stilrent och snyggt. Om du är orolig för knappar, acans och musslan så kan jag hjälpa dej bli av med dom emoji6.png


Skickat från min iPhone med Tapatalk Pro

Tack =) Jaså vad snäll du är ;) Inte omöjligt att mina acan och knappar ska säljas sen men musslan vill jag verkligen ha kvar :) 

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 4 veckor senare...

Nu har jag fått tillbaka mitt andra test från Triton, det första gjordes i november och det andra i februari.

 

Jag har använt FM-salt sedan uppstart. I mitt första test hade jag två gula lampor tända. Det gällde för mycket jod och för lite kalium. Jag doserade jod manuellt i början och det verkar ha gett väl höga nivåer. Kalium har jag sedan dess försökt buffra upp, problemet är att saliferts kaliumtest hela tiden visat mellan 380-400. Trition visade 360 i K.

 

Andra testet. Tre gul lampor. Jod för lågt, inget konstigt i och med att jag helt slutat dosera efter första testet. Kalium ännu lägre 340. GRRRR, har doserat upp med kaliumklorid och salifert har visat 390-400 med två olika förpackningar (båda nya). Nu ska jag dosera upp med tritons kaliumlösning.

Tredje gula lampan är fosfat som var väldigt låg 0,006. Väldigt oväntat då ingen av mina två hanna fosforchecker visat så lågt värde. Men inget jag kommer göra något åt.

 

En fundering är dock NA (natrium). Grön lampa men långt ifrån setpoint. Visar detta att jag har låg salthalt eller indikerar det något annat????

Ändrat av irwin_fletch
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag tror inte det är fel på saltet utan att det helt enkelt är min refraktometer som behöver kalibreras ordentligt. Salifert kalibrering är redan påväg, får i vilket fall öka salthalten på mina vattenbyten framöver och göra ett test igen om några månader.

Men då vet jag anledning, tack. 

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...