Gå till innehåll

H2O2 Mot cyano?!


nike83

Rekommenderade inlägg

7 timmar sedan, krille 55 sa:

Jag doserade 25 ml två gånger per dygn. Har ca 450 liter vatten i systemet så blir ungefär dubbelt mot rek. Körde rekommenderad dos i två veckor utan effekt. När jag höjde tog det en vecka till det stannade av o efter ytterligare en vecka så blev den brun o luftbubblorna försvann. Det jag sög upp sen va som brunt pulver. Vattnet såg ut som kaffesump. Kan tillägga att jag inte märkt några negativa effekter på övriga koraller och djur i karet 

 

spännande!

 

så 1:5 funkade (1:20 liter) för dig. 

 

jag upplevde att jag inte fick något resultat med 1:10 och körde också 1:5. dock inget större utslag samt att en del koraller började slemma, så jag slutade. 

 

nu kör jag en ny kur med Red slime remove. missade förra gången att man ska dosera efter 48 timmar igen om man inte blivit av med allt (stod endast på förpackningen och inte på nätet).

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 6 månader senare...

uppdatering ½år senare:  

 

dosen med Red slime remove gick bra och cyanon försvann. näringsvärden i mitt kar blev "höga" i samband med detta samt att jag introducerade lite ny LS. dock har jag jobbat på att få ner näringsvärdena och nu lagom till att nitratet visar 0.5-0.2 (Salifert) så kommer cyanon som ett brev på posten.

 

jag gör nu ett litet experiment med att dosera väteperoxid direkt med en lång pipett på cyanon och detta ger bra resultat där det är "matta". cyanon blir genast grå (från grön) - tolkar det som att den dör. dock tycker jag inte att jag får samma utdelning på "förstadiet" när cyanon är röd och bildar ett spindelnät och har bubblor. då upplever jag att väteperoxiden inte ger någon större effekt.

 

återkopplar efter ett par veckor med denna metod.

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej Fredrik

Det där är inte lätt helt klart gjort det där med Red slime remove i Pullverform ( finns säkert i annan form ) och det lyckades jag körde en gång till efter

den tid som beskrivningen säger att man måste vänta på en vända till och bytte inte vatten på ca 1 1/2 månad mycket aktivtkol istället bytte detta ofta.

Nu är ju förutsättningarna olika du har stenkoraller också om jag fattat det hela rätt det har inte jag förutom en kanske inte helt lätt sådan här

Chilli Coral Nephthyigorgia sp och trotts den kraftiga misshandel :hide:så är den forfarande i livet om än i ett något tillbakadragen form man lever på hoppet :)

Och glömde nästan har endast ca 1 KG LS resten REAL REEF ROCK.

Håller tummarna :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...