Gå till innehåll

Sjuka clownfiskar!! Akut


Angelica

Rekommenderade inlägg

Hej. Har ett nano på 30 liter som har varit igång i ca 3 månader. Vi har haft en liten damsel i tanken ca en vecka bara och den mådde jätte bra ( frisk och kry) sedan bytte vi in den. Efter det gjorde vi ett stort vattenbyte ( med vatten från stora tanken) där alla fiskar mår bra! Vi stoppade ned en turbo snigel efter det i det lilla karet och den har mått bra sedan dess. För 3 dagar sedan köpte vi 2 småa "vanliga" clownfiskar för att ha någon fisk som funkar i ett så litet kar. Men redan efter första natten så hade den ena clownen tappat färg å bleknat, låg mest på botten och andades jätte tungt. Sedan började den simma jätte konstigt och ryckigt som om den nästan var full :( dog sedan... idag så har den andra lilla clownen börjat visa samma symptom. Bleknat, andas lite tungt och rör sig vingligt nästan som att den kontrollera sig själv dåligt :( har inte lyckats mätt några konstiga värden. Hoppas någon kan hjälpa om vad som händer :/ tack / Angelica

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Läste det här

 

"Brooklynella är en protozo ( =urdjur encellig organism ) som gör fiskar sjuka om du har för högaa värden av ammoniak eller nitrat. syns genom dålig med maten, gälarna mindre, huden blir sämre. Även kallad clownfisksjukan"

så se till att göra täta vattenbyten om det stämmer 

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det där har du väl inte läst på någon saltvattenssight hoppas jag.

Hur Brooklynella smittar Clownfiskar har inget att göra med vattnets sammansättning att göra och clownfiskar är mycket tåliga mot dåliga vattenvärden. 

Men ammoniakförgiftade fiskar får ofta svullna gällock och flämtar så det ser lite ut som Brooklynella. 

Att fiskar simmar ryckigt, skakar och kliar på sig är typiskt för hudparasiter men inte för ammoniakförgiftning. Men de kan få panik och försöka simma eller hoppa ur karet vid ammoniakförgiftning. 

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...