Gå till innehåll

dannes grunda med källarsump


danne031

Rekommenderade inlägg

Vad är det för skillnad på magnesiumklorid och magnesiumsulfat?

Behövde lite nytt mg och upptäckte inte förrän det var hemma att det inte var riktigt samma som jag haft innan från Stigs fabrikat..

 

Det är väl lika bra att jag dokumenterar mina små missar också.

Det har varit mycket på sistone så även om jag för säkert 2 veckor sedan tyckte mig se lite sjunkande KH så har jag inte fått ur tummen och kommit ihåg att öka doseringen. Idag när allt fick sig en liten genomkörare så är jag nere på 7.7 istället för mina önskade 8.6, ca och mg har såklart hängt med ner. Så efter att jag vridit upp dosen lite till 80ml/dag adderade jag även lite extra vid sidan av så får vi se imorgon hur nära mitt tänka 8.2 jag ligger. I efterhand så pytsade jag nog i lite onödigt mycket, allt mår ju bra men gjort är gjort.

Blandade även till en halvliter nitrat enligt ovan och doserade 0.7ppm så får vi se imorgon om jag läst och tänkt rätt eller ej ;)

Lite nervigt att den lilla gröna acron faktiskt redan 5 timmar senare är blekare än igår...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ibland går det bra och det är ju skönt även när det är simpla saker, allt buffrande har gått precis som jag tänkte igår.

No3 är upp strax över 1 så jag pytsar i ytterligare 0.7ppm idag, ligger hellre på 2 än under 1.

 

Undrar om det är en tillfällighet eller ej att jag för första gången får utslag på po4, återstår att se framöver, låter removern ligga i t.o.m. helgen som planerat tänkte jag.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Det var ju det här med att dokumentera sina blunders...idag insåg jag att jag vet inte hur länge jag tolkat salifert no3 fel, jag har missat en decimal.

Har under veckan doserat no3 ett par gånger och ligger idag på 1, sista dosen (0.7ppm) i fredags. Om jag försöker räkna bakåt lite så har jag senaste veckan doserat 3*0.7ppml och gått från 0.2ish till 1. Alltså 2.1+0.2-1/7= en förbrukning på 0.2-0.3/dag.

Fortsätter dosera 0.7 varannan dag och mäter nästa gång om en vecka så får vi se vart jag ligger.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ny söndag nytt nitrat, doserat typ 2.5 under veckan och ligger strax under 2, känns stabilt och bra nu.

Bytte till triton förra veckan då jag varit låt med vattenbyten, det ledde till att flera acros bleknat - tveklöst till följd av sjunkande spårämnen. KH har även ökat en del det senaste till följd av avstannande tillväxt. Kör ett par byten vattenbyten kommande vecka för att hjälpa core 7 på traven.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Det har känts lite trubbigt att dosera nitrat med kopp så idag fick jag anslutit flaskan till doserpumpen och kör 2ml/dag så får vi se hur det funkar.

Fick även skickat in mitt första triton, ska bli intressant då jag starkt misstänkt en del låga spårämnen ett tag.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Halichoeres Cosmetus, "adorned wrasse", är senaste tillskottet. Vaknade upp juldagen med 3 plattmaskar på rutan, på annandagen var där 25. Så jag var och skaffade denna nya kompis som jag hoppas vill hjälpa till med otrevligheterna!

 

20171228_143911.jpg.8aeaf1f9e1255b10f6e7db98f9aba179.jpg

 

Centropyge Argi med nya kompisen.

 

20171228_144027.jpg.1c59950d03f16f8bf369313282da17cd.jpg

 

Finns en överhängande risk för fler bilder i helgen då jag väntar på triton innan jag åker till företagsakvarium och tömmer plånboken ;)

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Första Tritontestet har landat, precis som jag misstänkt har jag 0 jod och jäkligt lågt fosfat.

Nästan lite nedslående då de flesta korallerna i karet mår riktigt kass, ska bli intressant att se om enbart jod kan göra stor skillnad. Det är ett par olika Montipora och Acro som är dassiga.

 

https://www.triton-lab.de/en/showroom/aquarium/auswertung-b/icp-oes/45484/

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Kollade ditt svar från Triton och det var rätt mycket som behövde doseras upp. Kalium, Boron, Jod, Strontium, Bromin, Litium och Sulfat är ju några som behöver upp om du har dassiga koraller. Det är inga roliga kostnader att köpa alla flaskor men när man väl doserar i så blir det mycket snyggare. 

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tack för synpunkterna, ska läsa på en stund och fundera på hur jag lägger upp det innan jag handlar imorgon. Jod är ju glasklart iallafall.

 

Kanske borde fundera på att dosera fosfat också, hur gör man det? Jag doserar redan 2ml nitrat dagligen för att ligga mellan 2-5.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Får väl lägga upp en tragisk bild på fragghyllan just nu, rakt från verkligheten även om det gör lite ont :) ska bli intressant att se vad som överlever och hur de ser ut om ett par veckor.

Köpte jod och kalium idag till en början, gav även kalcium en liten puff, samt så köpte jag korallfoder för att stötta lite med.

 

20171230_153835.jpg.a126f13745e0ce60bb64449e2c705b15.jpg

Ändrat av danne031
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...