Gå till innehåll

Mer aktivitet vore kul;-)


jonasroman

Rekommenderade inlägg

  • 2 månader senare...

Jag har många tankar som snurrar men det mesta har sagts, en konkret sak dock.

 

Jag är på gott och ont mycket aktiv på facebook och framförallt när någon ny dyker upp med frågor så brukar jag försöka vara snabb att rikta dom hit. 

En sak som jag just testade apropå artiklar var hur enkelt det är att hitta dom (då jag i ärlighetens namn bara läst någon enstaka efter direktlänk, jag föredrar engelska).

På telefonen tog det mig åtminstone 5 minuter att ens hitta artiklarna, och jag hittar inget alls om hur man går till väga för att lägga in en om man skulle vilja det.

 

Att många trådar knappt får svar är en sak, de flesta med några år bakom öronen upplever samma sak inom alla hobbyforum. Men att inte ens kunna hänvisa nybörjare eller nyfikna till något konkret som artiklar det är ju inge bra alls.

Ändrat av danne031
  • Gilla 2
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag föredrar guiden över facebook, då det på facebook inte är lika överskådligt, och vill man gå in igen och kolla på någons bilder eller läsa ett inlägg, så är det borta för att det inte hade "tillräckligt" många likes eller kommentarer. Det som är skrivet på guiden är skrivet och tar ingen hänsyn till popularitet på inlägget, no regrets. Även om man sitter och skäms huvet av sig när man läser några av ens första trådar och inlägg härinne haha!

 

Ett problem som guiden har dock är just användarvänligheten för nybörjare. Visst det har blivit bättre och all heder till er som jobbar med att hålla igång guiden, för utan denna sida så hade nog många saker blivit katastrof när man började med allt som har med saltvatten att göra. Men för en nybörjare så är det väldigt många underforum, inga uppdaterade och mer lättöverskådliga guider över hur man börjar och vad som är bra att tänka på. Det finns mycket som for dummies inte tar upp som kräver många timmars läsning och grävande i arkiven för att få ett hum om. Även om detta dokument är guld värt i början, så skulle det nog behövas någon typ utav artikelflik där det står med stora bokstäver NYBÖRJARE? KOLLA HÄR stuk med massa bling bling och fina bilder, och kanske ev videos. 

 

  • Gilla 2
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Vi funderar konstant på vad som skall göras för att förbättra och öka aktiviteten. 

Dock är även vi vanliga människor och gör detta ideellt. Därav kan det nog uppfattas som långsam handling  ibland. 

 

Quick fix löser vi ofta rätt fort. Men större projekt måste först tas upp på möte och behandlas som fråga då allt skall gå rätt till.

 

Vi förstår att det ibland känns segt. Men jag lovar. Vi kämpar så gott vi kan och hinner. 

 

Sen såg jag att ngn frågade om att lägga upp artiklar. 

Detta kan inte vanliga medlemmar göra. 

Då vi förväntas oss korrekta och riktiga artiklar så ligger detta på vår artikelansvarige @jonasroman.

Har ni en artikeln ni tycker passar in. Tag då kontakt med honom.

 

  • Gilla 3
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Bra att det funderas och kämpas på! :)

Det var inte meningen att kritisera på något sätt. Jag är mycket medveten om att allt jobb ni utför är på fritiden och att det måste få ta lite tid. Ert jobb är mycket uppskattat, det hoppas jag att ni är medvetna om.

Jag ville bara få en liten återkoppling...

 

 

 

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Kanske inte borde yttra mig eftersom jag är en av dem som är ytterst sällan på SG men som någon tog upp tidigare så är det ett problem att man sällan får svar på frågor. Det var i alla fall anledningen till att jag tröttnade. Att dissa FB med att svaren är sämre där är inte särskilt konstruktivt. Faktum kvarstår att på FB får man i alla fall svar. Jämför man med R2R så är det ytterst sällan trådar är obesvarade där. Ställer man en fråga och inte får något svar känner man sig knappast inkluderad i gemenskapen, och varför ska man då stanna kvar?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nä, så är det ju och det är klart att det behövs svar på frågor som ställs, även från nybörjare. Sen är det ju lite skillnad på ett forum med 80 000 medlemmar och ett med runt 300.... Men visst behövs aktiviteten/svaren för att hålla forumet levande och lärandet vid liv så att SG fortsätter bli en attraktiv plats för både nya akvarister och gamla rävar!

Skickat från min SM-G920F via Tapatalk

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

On 2017-08-13 at 22:57, Slanten sa:

Håller med Danne att artiklarna är svårhittade och när man väl är framme är det svårnavigerat.

 

Själva layouten kan jag inte påverka, det ligger i programmet, men jag lägger upp artiklar så fort ni skickar dom till mig, så skicka på:-)

 

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...