Gå till innehåll
Nelli

anemon på flytt

Recommended Posts

Hej, jag undrar om varför anemon flyttar sig till såna olämpliga ställe? vad vill den uppnå? idag sitter den i ett annat kar men beteendemönstret är likadant... till vatten gränsen... andra anemoner visar ingen oro men Magnifica installerar sig på väldigt märkliga ställe konstant... tack på förhand för era åsikter!:)

anemon escape.JPG

anemon escape2.JPG

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om den hela tiden flyttar sig kanske den inte trivs någonstans, men om den stannat just under vattenytan kanske den trivs bäst just där. Kanske pga ljus, syre eller vattenrörelse?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

inte riktigt... den satt i flera månader på sin sten i centrum men efter en nyinflyttad sten placerades i närheten använt anemonen den som klätterhjälp och stack till ytan... fick flyta turbellen ifrån hörnet för att anemonen var nästan på väg in i den:( samma history var i större karet...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har också en stor Magnifica, för hade jag den i mitt 720 liters, men det fungerade inte, varje gång jag satt in en ny korall, flyttade den sig ovanpå korallen, så jag hade en del koraller, men inga som överlevde. Nu går den i ett 500 liters akvarium med bara anemoner. Min gör precis som din, sätter sig på glaset precis under ytan, så det är väl normalt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har iofs en BTA, och som mest hade jag 19 st....sen vidtog försäljning och utrensning. Den jag har kvar sitter där den sitter. Jag tror personligen att man bör ha exakt samma flöden hela tiden....när det gäller BTA då :-)

Magnifican är lite av en arabisk häst...egensinnig, vacker o nyckfull...de kar med H.Magnifica jag sett så har de alltid sökt ljuset.

Matar du din magnifica….jag matar inte mina utan de lever på ljus o småsmulor från matningen. Läste lite om magnifican...det rekommenderas att de matas regelbundet ( hur mycke o ofta är väl upp till ägaren)….men Heteractic släktet verkar var lite aggressivare än BTA , den delar sig inte och som sagt..nyckfulla.

Så mitt tips är....börja mata den mer så den inte "behöver" söka ljuset..det är det enda jag kan komma på....och högt på en sten :-D

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×