Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Dimorb

Foder som sjunker långsam - till anthias

3 inlägg i detta ämne

Har läst någonstans att det finns ett "mått" på hur länge foder stannar/flyter i vattnet och det har naturligtvis sin fördel i att fiskarna kan ta längre tid på sig innan de äter upp all mat.

 

Tänker att det kan vara bra till stimfisk som anthias och även för att minska på föroreningar när man matar mycket. 

 

Men vad kallas enheten och vilka foder/produkter uppges med den typen av data? Har läst det på några pellets men kommer inte ihåg vilka. 

 

Tacksam för förslag på all typ av foder som kan passa till anthias och stimm men helst då den typen som "svävar" längst. 

 

Tack. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Sea Pearls var det jag tänkte på. Någon som har innehållsförteckning eller erfarenheter av dem?

Har också sökt runt och funnit att tropical har något som de kallar 3-Algae-Granulat som kanske är bra. 

Någon som har testat det? 

Innehållsförteckningen säger:

Feed your aquarium fish several times per day using small portions.

Complete feedingstuff for ornamental fish. Ingredients: cereals, algae 12%, derivatives of vegetable origin (including Aloe vera 2%), vegetable protein extracts, fish and fish derivatives, molluscs and crustaceans, vegetables, yeasts, oils and fats, minerals (including zeolite 1%). Additives (per kg): Vitamins, pro-vitamins and chemically well-defined substances having similar effect: vit. A 31 000 IU, vit. D3 1 850 IU, vit. E 120 mg, vit. C 450 mg. Compounds of trace elements: E1 (Fe) 40.0 mg, E6 (Zn) 11.0 mg, E5 (Mn) 8.3 mg, E4 (Cu) 2.0 mg, E2 (I) 0.24 mg, E8 (Se) 0.24 mg, E7 (Mo) 0.05 mg. Antioxidants.

Efter att ha läst runt lite blir jag lite skrämd av vad som är i maten som vi förväntas ge till husdjuren. De bolag som listar vad som är i produkterna uppvisar i alla fall en öppenhet (även om det inte alltid är det man kanske tänker som bra produkter till husdjur) men i förhållande till alla de som inte listar någonting är det i alla fall öppet. 

Men det kanske bara är jag som överreagerar på ingredienserna. Hur tänker ni när ni ser innehållsförteckningar som innehåller jäst, mjöl, fiskpulver (till växtätare) och ingredienser som inte är marina som skall ges till marina djur. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 10/10/2017 at 9:22 PM, Dimorb said:

 Hur tänker ni när ni ser innehållsförteckningar som innehåller jäst, mjöl, fiskpulver (till växtätare) och ingredienser som inte är marina som skall ges till marina djur. 

Å andra sidan är ju t ex vitlök ett populärt kosttillskott, ett par av mina köttätare (filfisk och sandvändare) har själva börja äta nori, och min dvärgkejsare äter ibland kirurgens exkrementer. Jag tror det skiljer mellan arter hur anpassningsbara de är, både vad gäller smak och matsmältning. Men det är säkert ingen toppkvalité på kommersiellt foder. Kanske frysta sorter är bättre.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu