Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Dimorb

Skummare slutar ta in luft och sprutar ut vatten? - Vad sker?

5 inlägg i detta ämne

Höll på att rengöra sumpen och fick hjälp av skummaren som helt plötsligt slutade att suga luft och sprutade ut vatten från de två luft insugen. 

 

Plockade isär pumparna och tog ut en del snäckor och alger som fastnat i impellern. Är väl troligtvis den anledningen till att det blev fel men hur kan det bli så att kanaler som skall suga IN luft pressar ut vatten? Är det för att pumpen som driver skummaren då är mycket starkare än luftpumparna som skall dra in luften? Så att vattnet tar bakvägen ut?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ingen som har en teoretisk förklaring till detta? 

 

Nu är jag ju orolig för att koppla på CO2 scrubbern igjen för om det händer att skummarpumparna går baklänges när jag inte är hemma och filtrena står utanför sumpen så blir det fort 300-400 liter på golvet. :/ 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vilken skummare är det? Lättare att fundera om man ser en bild.

Skickat via Tapatalk

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Blir det för högt mottryck så går det ju baklänges men eftersom skummarkroppen är öppen uppåt så kan ju inte trycket bli så högt.

Är lufthålen i skummarlocket rena? Får du samma effekt om du tar bort locket?

Går det baklänges även om du stänger av luftpumparna?

Skickat via Tapatalk

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag testade å stänga av skummarpumparna (både luft och vatten i olika omgångar och kombinationer) och det kom fortfarande ut vatten. 

 

Gjorde så att jag demonterade skummarpumparna och monterade dem igjen så nu fungerar det. Men jag är tveksam till att placera CO2 scrubbern utanför akvariet nu när jag vet att detta kan ske.

 

Hålen i skummarkoppen är helt öppna så luften kan gå ut den vägen och vattnet också. 

Filtren var satta lägre än skummarkoppen när vattnet gick ut så när det väl blev så att vattnet rann ut så gick det säkert vidare med hävert. 

 

Men jobbigt att inte veta om detta kan ske när som helst när man inte är hemma. Har aldrig råkat ut för det förr.. varken med denna skummaren eller med någon annan skummare. 

Det är en deltec 3070s

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu