Gå till innehåll

Medlemskap i SG


Genne

Rekommenderade inlägg

13 timmar sedan, stigigemla sa:

I dag är det svårt att få in nytt folk i föreningen som driver saltvattensguiden.

Det visar sig i att personer sitter kvar i styrelsen trots att intresset sviktar.

Ormet som ordförande och admin har skrivit 13 inlägg sista året. Och jag är övertygad om att han lagt ner många gånger mer tid i rollerna som admin och ordförande. 

Men hur hållbart är det i längden?

Tribiani som Kassör och admin har lagt ned sitt kar. Han har också skrivit 13 inlägg utöver att sälja sina grejer sista året. Hur lång tid kommer han att fortsätta som admin?

Han har skött uppdateringarna av saltvattensguiden under en lång tid.

 

Vi kan bara vara tacksamma att de och de andra i föreningen fortfarande håller forumet uppe.

Men på sikt måste vi få in nya personer till styrelse och adminfunktionerna. Annars dör guiden oavsett hur många vi är som skapar hur bra trådar som helst och skriver värdens bästa inlägg i dem.

 

Nu vet ju du @stigigemla att mycket av det jag skriver inte syns i det öppna forumet. Nya medlemmar med nya idéer och drivkraft behövs alltid till föreningen.

Vi har en stor uppdatering framför oss som behöver genomföras så fort som möjligt. Man måste dock vara försiktig och vara väl förberedd så att inget försvinner när man uppdaterar. Alla plugins måste finnas till den nya versionen också.

  • Gilla 2
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag tillhör skaran som aldrig skriver mycket inlägg men är inne på SG i stort sett var dag och läser det mesta av det som skrivs. 

Jag uppskattar att läsa det som skrivs av de medlemmar som är aktiva sedan vet jag inte om jag då ska räknas som dåligt aktiv?

Jag lägger ett antal timmar i veckan på att sköta det som behövs skötas med medlemmar men bra på att skriva kommer jag aldrig bli även om jag vill ;)

Jag lägger gärna den tiden som jag lägger på SG för att jag tycker det är kul och ett mycket bra forum.

Och jag lovar er att jag har en mycket bra koll på denna tråd och ska se till att den leder till något i slutänden.

 

MVH/Glenn

  • Gilla 2
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Kan ni inte lista upp vilka typer av kunskaper ni behöver förstärka med. Det är svårt för oss andra att veta om hjälp behövs och med vad om det inte framgår på forumet. En idé är att på det sättet öppet söker kandidater och sedan får ni välja ut de som passar av dessa. Vad jag har sett det senaste året finns inga öppna förfrågningar bland medlemmarna om hjälp och medlemskap i föreningen Saltvattensguiden. 

 

Sen till Ormet och inledningen. Jag tror att det bästa är att han själv läser igenom sin inledning och funderar varför åtminstone 2 stycken äldre och aktiva medlemmar i forumet reagerade på samma sätt. Handlar det om 2 äldre kränkta män, en dålig formulering, en ärlig åsikt att man skall inte kritisera eller föreslå förbättringar om man inte deltar i föreningen SG eller om något annat? Omöjligt för mig att besvara med nuvarande input. 

 

MVH Lasse 

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

@GenneJag tror att det är viktigt att fysiskt skilja mellan dem som arbetar praktiskt inom Föreningen SG och de som skriver mycket i forumet. Bägge behövs och utför ett stort arbete och forumet SG skulle inte finnas om något av dessa 2 ben försvann. Orsaken är enkel - brist på tid. Det finns vad jag kan se bara en person som klarat detta genom åren och det är Stig. Och han är pensionär ute i den småländska bushen :)

 

MVH Lasse 

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

On 2018-05-25 at 11:00, ormet sa:

Jag pratade om just detta på Interzoo för ett par veckor sedan med en person som ville köpa SG & medlemsdatabasen för att kunna ha den som bas för annonsering. "Det är inte pengarna som är det viktiga, det är eldsjälar som behövs". Vi har eldsjälar, både på forumet & i föreningen ... men vi behöver fler.

 

Här har jag motsatt uppfattning - pengarna är viktigt bland annat för att kunna motstå anbud som detta. Medlemsdatabasen med allas e-post är värt mycket pengar i en sådan nischad branch som vår. Därför anser jag att det är viktigt att bygga upp en så stark ekonomi som möjligt inom föreningen så att föreningen har möjlighet att i värsta/nödfall köpa in viktiga uppdateringar och annat.   

 

I Internets barndom var devisen att kunskap skulle vara fri - men det var länge sedan. Idag är den mest riktiga devisen - Om något är fritt - då är det du som är varan. Så är det även för oss - en hög besöksintensitet visar vi annonsörerna att de skall stödja oss och deras syfte är ju givetvis att nå ut till så många som möjligt som har detta specialintresse. Behovet att ha fritt tillträde till forumet för så hög besöksintensitet som möjligt gör att vi då (i teorin) kan få mer annonsörer och mer pengar. Med andra ord det är behovet av pengar som kan styra att forumet skall vara fritt. Annonsörerna går idag till ansiktsboken eftersom detta är själva avsikten med Facebook - att slå mynt av andra människors intresse. 

 

Forumet har dock en annan tillgång - ibland gåendes tvärt emot de kommersiella intressen (i alla fall vad de ibland tycker) - och det är behovet av en andrahandsmarknad - helt enkelt vårt köp och sälj. Oavsett vart man tillbringar sin tid - på SG eller Facebook så uppstår ett behov av att göra sig av med eller köpa levande eller teknik. Om man för en liten penning då får ett års tillgång till köp och sälj på ett specialforum så tecknar sig många för detta. Det blir då medlemmarna - inte kommersiella aktörer - som tryggar den ekonomiska framtiden

 

Denna förbättrade ekonomi kan sedan användas för utveckling av forumet SG och därmed locka till sig nya medlemmar - både fria och stödmedlemmar. 

 

Ovanstående är en typ av plan för SG:s utveckling - det kan finnas andra men tydligt är att det behövs någon typ av strategi frammåt

 

MVH Lasse

Ändrat av Lasse
  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Bra tråd, nu börjar det hända nåt! :) 

Jättebra att det kommer fram hur läget ser ut för föreningen. Jag tror det finns många bland oss som gärna är med och gör SG mer levande, men att gå med på ett uppdrag i en förening kan kännas lite för stort eller tungt(räknar in mig själv i den kategorin). 

Så hur kan vi/ni dra nytta av de/oss som inte vill sitta i styrelsen men ändå vill bidra? Vilka kan bidra på vilka sätt? 

 

/ David 

 

  • Gilla 2
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tack @David som jag skrev tidigare i inlägget så kommer allt sammanfattas och tas i styrelsen i höst och jag hoppas och tror att vi kan göra något gott av allt ni medlemmar bidrar med i denna tråden och som du skriver så tycker jag den blivit mycket bättre än mina förväntningar :)

 

MVH/Glenn

  • Gilla 4
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har idag swishat då ja ser att”min” gamla sida finns kvar. Hoppas verkligen inte att den säljs till någon firma.
Fick skälv förfrågan när jag satt som admin/ägare

/Christian


Skickat från min iPhone med Tapatalk

  • Gilla 3
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tror inte GDPR hindrar försäljning av inkråmet av något. Däremot om ni lämnar ut mailadresserna till tredje part kan den gälla. Men om "tredje part" köper hela rasket så förfogar den över medlemsregistret för eget bruk - blir första part så att säga. Skulle kundregistret förstöras vid varje bolagsförsäljning så skulle det inte bli många försäljningar här i världen. 

 

MVH Lasse 

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nu ska jag ge er alla en utmaning, om vi kommer upp i 200 stödjande medlemmar i år så ska jag sätta in 100 kr i månaden under 2019 för att stödja SG. 
Någon som vågar haka på
Jag är på! 100:-/månad under 2019 om vi blir fler än 200 stödjande i år!

Så till dem som inte hakar på; ragga medlemmar och skilj mig och Genne från våra surt förvärvade pengar! Om inte för att ni gillar Guiden, gör det för att ni inte gillar oss!

Sent using Jedi mind-trick.

  • Gilla 5
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

7 minuter sedan, BatmanGefle sa:

Jag är på! 100:-/månad under 2019 om vi blir fler än 200 stödjande i år!

Så till dem som inte hakar på; ragga medlemmar och skilj mig och Genne från våra surt förvärvade pengar! Om inte för att ni gillar Guiden, gör det för att ni inte gillar oss! emoji6.png

Sent using Jedi mind-trick.
 

Hahahaha nu kommer det jagas medlemmar av tusan ;)

  • Gilla 2
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

@Lasse , som input från sidan reagerade jag precis likadant på ormets inlägg. Rakt av oförskämt och ett påhopp. 

Sen läste jag två gånger till och tänkte att nä det är nog bara klumpigt formulerat..

 

Jag kan känna att det i diskussionen är svårt att skilja på medlemmar och medlemmar. Skulle det vara skillnad på betalande stödmedlemmar och de som sitter i styrelsen alltså? Jag tror inte, eller kanske på sin höjd tre personer, vet vad "kärnan" (läs styrelsen), gör. 

Är inte betalande medlemmar i forumet, ockaå medlemmar i föreningen SG? Om nej vilka är då medlemmar?

 

Ibland kan det kännas flummigt. När man på t.ex. fejjan hänvisar folk hit så tycker de nog att de blir hänvisade till ett forum, inte till en förening. Om någon frågar mig vad SG är så blir mitt svar oftare "ett forum" än, en "förening med ett forum". 

 

Jag vet inte vad jag vill få fram, kanske vill jag påpeka att idag får man ju faktiskt ingenting för att bli betalande medlem  (Eller hur var det nu, blir man ens medlem?). Man får en badge under sin avatar och jag tror att majoriteten av de som betalar gör det antingen a) av gammal vana eller b,) man vill vara snäll.

Ändrat av danne031
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Man blir inte medlem i föreningen för att man betalar stödmedlemskap. 

Man kan endast bli invald i föreningen. 

 

Och dagens medlemmar i föreningen saltvattensguiden består av

-Ordförande

-Kassör

-Medlemsansvarig 

-Annonssörsansvarig

-Teamledare moderatorer

-Webbtvecklare

-Redaktör 

-Redaktör social media

-Teknikansvarig

-moderatorer

 

Men man är medlem på hemsidan.

 

Och om jag inte missminner mig så får man extra saker för att vara stödjande. 

Man kan ladda upp större bildfiler än en vanlig medlem. 

Och sen hjälper man till att hålla sidan i drift. Så att informationen som finns här inte försvinner. 

 

Manifestet du hänvisar till är inte giltligt. Utan gällde 2013. 

 

  • Gilla 2
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Anledningen till att jag är stödmedlem är att jag vill bidra till driften av forumet. Det krävs en del pengar för hyran av server, programvaran osv. Det är ju egentligen ren självbevarelsedrift att betala och en struntsumma i sammanhanget. 

Måste även lyfta på hatten och tacka styrelsen och de som jobbar ideellt för att få detta att fungera. 

  • Gilla 5
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tack @Moose, jag hittade lite sånt själv nu efter att ha letat och klickat på ställen jag aldrig gjort förr :)

Vill bara påpeka också att mitt ordbajseri inte är kritik som sådan utan jag vill snarare bara yttra hur jag upplever forumet och föreningen som en (tror jag) genomsnittlig användare. 

Kanske dags att avklistra manifestet då ;)

Jag var medveten om att man kan ladda upp lite större bilder men jag vet Inte, som jag ser det är det en självklarhet att man ska få idag. Och 5mb är väldigt lite i dagens plattformar där de flesta bara vill ta ett par kort med mobilen och skicka iväg och det blir svårt när de oftast(?) är 3mb eller större.

 

@Slanten exakt så känner jag också, det finns ju inget annat ställe där man kan få bra hjälp på svenska och föra givande diskussioner.  

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tyvärr är det ingen självklarhet med stora filer. 

Bilder tar enormt med plats. Och det som kostar överlägset mest är just all lagringsutrymme som krävs. 

X 2 dessutom då vi har backup på allt. 

:)

 

Lugnt. Jag tog det inte som kritik. Jag bara passa på att skriva ut lite tydligare. :)

  • Gilla 2
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

23 hours ago, danne031 said:

som jag ser det är det en självklarhet att man ska få idag. Och 5mb är väldigt lite i dagens plattformar där de flesta bara vill ta ett par kort med mobilen och skicka iväg och det blir svårt när de oftast(?) är 3mb eller större.

Vi är i princip det enda forumet jag vet om som har den funktionen. Inga andra har råd att betala för lagringen. De tillåter bara att länka in bilder från extern lagring. En av anledningarna till att Facebook-grupper är mer populära än forum idag. Där är det bara att tuta och köra. Men så har facebook egna datacenters på olika ställen i världen.

 

Vi hanterar skalning och resize i backend på servern så vi håller nere storleken på bilderna och kan fortsätta erbjuda att lagra bilder på forumet.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

2 minuter sedan, ormet sa:

Vi hanterar skalning och resize i backend på servern så vi håller nere storleken på bilderna och kan fortsätta erbjuda att lagra bilder på forumet.

Toppen!

Har jag drömt eller var det möjligt att få bilden nedskalad redan vid uppladdning i äldre version av forumet? Hade varit nice istället för att få stopp :)

(Tar tacksamt emot tips på bildredigerare som löser nedskalning direkt i iPhone, kan skicka pm för att hålla tråden ren)

 

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

On 2018-05-26 at 0:39 PM, Lasse said:

Sen till Ormet och inledningen. Jag tror att det bästa är att han själv läser igenom sin inledning och funderar varför åtminstone 2 stycken äldre och aktiva medlemmar i forumet reagerade på samma sätt. Handlar det om 2 äldre kränkta män, en dålig formulering, en ärlig åsikt att man skall inte kritisera eller föreslå förbättringar om man inte deltar i föreningen SG eller om något annat? Omöjligt för mig att besvara med nuvarande input. 

 

MVH Lasse 

Du kan du inte bara släppa det där och fokusera på kärnfrågan istället? Jag har redan skrivit att det inte var menat som någon kritik, bara en önskan om fler aktiva föreningsmedlemmar. Låt oss inte ödsla energi på småsaker och få tråden ur kurs.

 

Jag skall istället fokusera på att få till en ny kungörelse med förfrågan om fler föreningsmedlemmar. Den senaste var Mars 2017. Tiden går fort....

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja jag kan med lite eftertanke erkänna att de enda forumen jag använder idag utöver SG är r2r och rovfisk.se, de har vad jag vet inga begränsningar.

Men hur som helst det är inte så viktigt, vad jag vill få fram är att vi faktiskt konkurrerar med fejjan och där vet vi ju alla hur det fungerar. Klick-ladda upp-klart.

Om jag reviderar till "i världen idag är det givet att ladda upp foton är gratis", så kanske min poäng blir klarare.

 

Jämfört med andra forum som fejjan och instagram så får man liksom inget för att betala.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...