Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Nito

Bioreaktor eller inte?

4 inlägg i detta ämne

jag har idag väldigt låga värden Fosfat och nitrat och min fråga är om det är någon mening i att starta en bioreaktor med biopellets alls eller om den kanske tom kan göra skada?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag tycker det låter onödigt att minska redan låga näringsvärden.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

det var lite min tanke såhär i återstart och glömska, jag har idag väldigt låg belastning såtillvida att det i ena 180 litersburken går ett litet par clowner samt en dottyback och en 4cm. Palett och i den andra kuben på 170 liter går fn. bara en Goby och fyra eremiter men ca. 35 koraller och div, anemoner och som sagt, det mesta ser bra ut trots att jag tillfört ca. 30 fraggar nyligt i 170 liters kuben.

170 litersburken är nystartad (ca. 14 dar), dock med LS som jag kunde lyfta från en burk till en annan på några sekunder och med nytt vatten. och jag funderar om det är någon ide att försöka "mota olle i grind" med kommande förhöjning av nitrat och fosfat eller om det kommer hålla sig lågt teoretiskt sålänge jag håller belastningen lågt?

-jag kommer bara tillsätta några till små fiskar i kuben om vi tar den som exempel i första hand då jag anser att tex inte ens en liten kirurg ska ner i en burk på 60X50X50 cm.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag skulle avvakta och se hur det blir med näringsnivåerna, skulle dom börja stiga så är det ju bara att starta en reaktor då.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu