Jump to content
Daniel Fahlström

Pistolräka och goby

Recommended Posts

Är sugen på att skaffa en pistolräka och en goby till mitt 260 lit kar.

Har läst en del trådar om uppkäkade putsarräkor pga pistolräkor men vore kul att höra lite mer från er med erfarenhet av dessa krabater! Är det några andra risker med räkan? Och funkar den ihop med pompomkrabbor som jag också tänkte införskaffa? 

/Daniel 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag har typ 4-6 räkor tillsammans med min pistol. Verkar inte vara ngt problem. Räkor ömsar skal - då är de känsliga i några dagar - det är då de flesta dödsfall (läs uppätningar) inträffar. Vem som helst av dina invånare - inklusive artfränder kan passa på att äta när någon ömsar. Pom-Pom är väldigt små - var medveten om det. Jag har en liten krabba men den sitter på min sjöborre

 

MVH Lasse

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/15/2018 at 7:26 PM, Daniel Fahlström said:

Har läst en del trådar om uppkäkade putsarräkor pga pistolräkor men vore kul att höra lite mer från er med erfarenhet av dessa krabater!

Ingen erfarenhet, men har svårt att tro att de halvblinda (och ibland små) pistolräkorna skulle kunna attackera putsarräkor (även om pistolljudet tydligen kan användas som vapen). Skulle gissa att gobyn är ett större hot mot omgivningen än räkan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×