Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Mentla

Temperatur i akvariet

2 inlägg i detta ämne

Hej,

 

Vi är nya här i forumet och vi är färska saltvattensägare. Akvariet är ett Aqua Medic 125 som nu har varit igång i 3 dagar.  Än så länge är det bara saltvatten, 53 kg levande sten samt 50 kg otvättad korallsand i det. Vi har självklart läst massor här på forumet... väldigt informativt och god stämning här :)

 

Min fråga gäller temperaturen... Vi har en doppvärmare men den är aldrig på men pumparna och belysningen gör vattnet 28 grader, något lägre på morgonen. 28 är ju högt men spelar det någon roll? om ja, skall vi lämna locken öppna eller vad?

 

Ps. Våra vattenvärden är:

 

Salthalt: 1.022

PH: 8,0

KH: 11

Mg: 1320 kg

Ca: 360 kg

Nitrit: 0,4

 

Alla tester JBL

 

Något som är väldigt fel? Jag skall justera upp salthalten något...

 

Mvh

 

Lars 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

28 grader är i högsta laget men borde funka, fast se upp framåt sommaren så det inte stiger ännu mer. Om locken är öppna borde temperaturen sjunka (och avdunstningen öka). Vattenvärdena ser normala ut, särskilt för ett nystartat kar. Nitriten bör sjunka till noll inom några dagar.

 

Här är en lathund om lämpliga vattenvärden: http://reefkeeping.com/issues/2004-05/rhf/index.htm men tänk på att vattentester ofta är ganska missvisande, så det finns ingen anledning till oro för att något värde är lite avvikande om allt ser bra ut i karet.

 

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu