Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Henke H

Lägga i mer sten..?

4 inlägg i detta ämne

Hej,

Har kört igång ett nytt kar enligt ”Lasses metod” som jag hittade här på forumet.

Köpte ca 25-30kg levande sten och lade i karet. Kruxet är att jag vill nog ha mer sten i karet. Är det något som kan gå fel om jag köper sten från annan säljare och kompletterar upp?

 

Karet är nyligen igångkört så om det är nångång man ska lägga i mer sten så är det nu, men det är bara min spontana tanke. Vad säger ni? :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Postad (redigerade)

Jag håller med dig, bättre nu än senare när du kanske fyllt på med koraller mm :) 

Fyll på med stenen du vill ha och justera sen långsamt in de näringsvärden du vill ha(ny sten brukar släppa fosfat, mycket eller lite beroende på typ av sten och svårt att veta i förväg). 

 

/ David 

Redigerad av David
1 person gillar detta

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Postad (redigerade)

Kanon :) Då lägger jag i lite mer sten.

Angående näringsvärdena så kommer jag hålla mig endast till fisk o sten samt nån enkel mjukkorall. Tycker det är så galet svårt med koraller så ska försöka låta bli dom :)

Redigerad av Henke H

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vet inte om det är optimalt men jag köpte 10kg balisten från affär och startade mitt kar. När det cyklat klart och jag det börjat bli stabilt skaffade jag 5kg beg sten av en som skulle lägga ner. Den stenen följde det med mycke ormstjärnor och kräftdjur. Så kändes som att det blev en liten boost av levande smådjur. 

 

Fick även med nån typ av mask som kanske inte var lika rolig. Så visst fungerar det bra men samtidigt för man in både bra och kanske dåliga saker...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu