Gå till innehåll

Syds red sea


Syd

Rekommenderade inlägg

Hej på er det var ett tag sedan jag var aktiv här. Det kom ett husbyte med tillhörande renovering i vägen för hobbyn, men nu börjar det bli klart så tiden och sugen finns igen för ett akvarie och en lång tråkig vinter är på ingång.

Det blev ett begagnat red sea 170 den här gången dels på grund av platsskäl men även för att det är träbjäklag i det här huset. Tanken med det här akvariet är att hålla det enkelt, iallafall till att börja med så får det ta form ordentligt. Kommer att ha mestadels koraller som böljar med vattenrörelsen och några enkla fiskar. Har varit här inne och läst lite då och då och hobbyn har utvecklats en del verkar det som men grunderna är desamma så det blir till att läsa in sig och sortera ut vad som kan vara intressant. Akvariet har nu varit igång en månad hos mig och det har mognat riktigt bra, såg till att flytta med stenen i vatten för att störa bakteriefloran så lite som möjligt och det verkar ha fungerat. 

Här är lite bilder hur det ser ut nu.

DSC03873.jpg

DSC03889.jpg

DSC03855.jpg

DSC03897.jpg

  • Gilla 8
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Lite nya bilder, känns som akvariet börjar stabilisera sig nu efter 2,5 månader. Har haft lite kiselalger på glasen och sanden men det har minskat de senaste veckorna. Har laborerat lite med tiderna på lyset med, börjar hitta vad som kan vara lagom för karet. Nu gäller det bara att inte vara och kladda för mycket.

 

DSC03969.jpg

DSC03973.jpg

DSC03989.jpg

DSC03993.jpg

DSC03996.jpg

DSC03999.jpg

DSC03987.jpg

  • Gilla 2
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...
  • 1 månad senare...

Lite nya bilder, karet tuffar på och det är bra tillväxt på korallerna. De gröna Halimeda algerna vill inte vara med längre misstänker att näringsnivåerna har gått ner och då trivs de inte längre, de röda algerna verkar däremot trivas. Tänkte prova att tillsätta Aminoacid lps för kaliendrum korallen och gorgonian har dragit in sina polyper en del, får se om det hjälper.

DSC04245.jpg

DSC04260.jpg

DSC04264.jpg

  • Gilla 3
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...