Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Ceasar

Vad för alger och hur bekämpa?

4 inlägg i detta ämne

Vad är detta för alger och hur bekämpas dessa?

Akvariet har varit igång i 10 år, men endast sista året med stenkoraller, vilket har funkat bra till för ca 4 månader.. Tyvärr håller korallerna nu på att tynas bort/ kvävas av algerna. Kör med Balling light.

Har provat med att suga upp algerna, men de kommer tillbaka inom 24 timmar. Har även kört en kur med Dino-X, då det konstaterats Dino.

 

NO3: 1-2,5 ppm

PO4: 0,07 ppm

Ca: 450 ppm

Alk: 10 dKH

Mg: 1430 ppm

Ph: Pendlar mellan 8-8,4

image.jpg.56d18159d7d13013c474bbfda55cce87.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hmm, lite svårt att se på bilden för mitt otränade öga men tycker det ser ut som Dino eller Cyano?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har som sagt behandlat med Dino-X då det har konstaterats att någon av algerna är/var Dino, så vad är det som är kvar? Har tidigare varit med om Cyano och då var den mer kompakt, men visst kanske någon form av Cyano. Flertalet koraller mår inte bra, beror det på tidigare medicinering eller pga algerna? Kör med aktivt kol i förhoppning att effekterna från Dino-X skall rensas bort. Lite rådvill, vad skall jag göra?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Dino X är enligt mig rena rävgiftet. Slår ut koraller och triggar någon konstig luddig brun alg. Har provat två gånger med samma resultat. Man skyller på tungmetaller och gift i alger som utsöndras när dom dör, vilket är rent skitsnack enligt mig. Dino smiskas med UVC (Bra med watt och lagom flöde) och kombon väteperoxid om dom inte vill ge med sig enbart med UV. Som sagt, har man kört i Dino X så är min erfarenhet att det är kört. En reset verkar vara det enda. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu