Gå till innehåll

Balling - ATI Essential PRO 2 x


wrang

Rekommenderade inlägg

Personligen är jag mkt nöjd med Essentials PRO och har använt det i snart ett år. Mkt skönt att slippa blanda balling själv.

 

Om något av värdena är för låga så höjer jag det med andra preparat just för det ändamålet. Jag hade lite högt Mg en period när jag startade med PRO men det löste jag med ett större vattenbyte. Sen dess har det legat ganska bra mellan 1350 - 1450 på varje ICP (red sea blå hink, gör normalt sett inga vb förutom vid justering av salthalt).

  • Gilla 2
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

4 timmar sedan, Speedster skrev:

Kör tetra marine salt.
Men som jag ser på balling är ju att det ska höja värdena, nu höjer detta int MG alls. Och ja visst vill man ha höga värden 1450mg, 450ca oc 11-12kh, det finns ju tydlig forskning som visar bättre tillväxt på sps då. 

Känns som Essential PRO är bara är till för att stabilisera ett redan stabil akvarie, för det går inte justera värderna, eller?


Kan bara instämma att ati essentials pro funkar bra även för mina behov och har förenklat balling rutinen. Dock bara använt det till att hålla önskade värden stabila. 

När jag har behövt höja tex KH eller Ca så har jag använt kemikalier i pulverform löst i osmosvatten för detta. Kan rekommendera den metoden, om det nu finns andra…?NaHCO3 eller Na2CO3 och CaCl2. Lätt att få tag i och det finns bra kalkylatorer för beräkning av mängd pulver för önskat värde i X liter vatten mm.

Kolla i forumet under kemi och vatten.
Sök efter jonas reef calculator. 🙂

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...