Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Warmar

Problem med Euphyllia, Varför trivs den inte?

4 inlägg i detta ämne

Hej

 

Jag köpte en Euphyllia Divisa för ett tag sedan men den tog sig aldrig. Tentaklerna kröp aldrig ut fullständigt. Jag flyttade den till en rad olika platser med bra varierat flöde. (inte enbart flöde åt ett håll hela tiden). Den dog redan efter 1,5 - 2 veckor efter inköp.

Jag vill gärna ha en euphyllia men jag måste komma till botten med vad problemet är först.

Mina andra stenkoraller så som diverse acropora, montipora etc trivs och växer bra.

Min fundering är om någon av fiskarna är orsaken?

Akvariet är 275 liter och har 2 st clowner, 1 midas blenid, 5 cromis vidris, 1 Helichoeres Chrysus Centropyge vrolikii, 1 putsar räcka, 1 krabba (stor som 1 äldre femkrona) som kommit med som fripassagerare.

 

Mina världen i akvariet är:

Ca 400

Mg 1470

Kh 8,5

NO3 = 0

Po4 = 0

 

Min primära fundering är helt enkelt varför den inte trivs? Vad är orsaken? Eftersom den dog relativt snabbt känns det som att något irriterade den.

Tacksam för svar !

 

Mvh

 

Jonas 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det kan ju vara att du aldrig lät den finna sin plats. Det kan ta mer än en vecka för dem att vänja in sig vid ett nytt kar eller en ny plats. Det är bäst att börja i svagt ljus.

Enligt min erfarenhet går de sällan bra i vatten under 1 ppm nitrat. De behöver även lite PO4.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har förlorade 2 av 3 hammare. Började efter det sätta dom botten nära den plats där den tredje klarade sig bra och som nu är platsen för 4 hammare. 

På invänjningsplatsen är det lite lugnare vatten och svagare ljus. 

När den visat att den trivs i 2-3 dagar flyttar jag upp den och sänker samtidigt flödet på mina pumpar i några dagar för att sedan öka till ursprungligt flöde.

Detta sätt har fungerat bra med dom jag köpt, sitter 4 nya hammare på platsen och den 4:e som var den första att klara sig ska jag nu försöka hitta ny plats till. 

Lycka till.....

Mvh

Kim

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för bra svar! Då ska jag försöka vara lite mer tålmodig nästa gång jag försöker mig på den igen. Men även bygga upp en hälsosam mängd No3 och P04.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu