Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Aquario

Bra eller dålig snigel.

3 inlägg i detta ämne

Jag har fått massor av dessa små sniglar med pyramidaktigt skal och väldigt kraftigt skal. Går knappt sönder om man försöker trycka på dem med naglarna. Det är svårt att se för att de är så små men jag tror att alla mjukdelar är innanför skall kanten. (jag ser inga känselspröt eller dylikt som sticker fram) Om det hjälper till att beskriva hur de ser ut. 

DSC_0086.JPG

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Postad (redigerade)

Kan det vara en Limpet? https://www.lionfishlair.com/hitchhikers-guide/ iofs verkar namnet användas om alla möjliga snäckor: https://en.wikipedia.org/wiki/Limpet

 

Generellt verkar de vara algätare (även kalkalger?), men en sort som kallas "Keyhole limpet" (med hål på toppen?) kan eventuellt äta mjukkoraller.

 

 

Redigerad av Christian J

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu