Gå till innehåll

Bäst före datum på kalciumhydroxid?


Christian J

Rekommenderade inlägg

Nu är burken med Aqua Medic kalciumhydroxid (350g) slut efter bara 6 månader. Som jämförelse räckte min tidigare burk från Tunze (250g) i 5 år, och åtminstone de första 4 åren var det inga problem att hålla uppe alkaliniteten: först i år började alk sjunka, vilket fick mig att starta den här tråden. Om inte kvalitén skiljer sig mellan burkarna så måste förbrukningen ha ökat något enormt i år, vilket jag tycker är konstigt eftersom jag bara har små mängder koraller och måttlig kalkalgväxt (däremot stora trådalgproblem). Jag har nu beställt en ny burk Tunze kalciumhydroxid, återkommer när resultaten visar sig.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Blir spännande att se om det är någon skillnad! Är ingen expert eller ens jättekunnig på ämnet men var av intryck av att kalciumhydroxid är att det inte direkt finns några olika blandningar eller renheter av det utan det är samma grejer som regel. Men kanske har fel... Om det skulle stämma har du ju svaret om redan 4,5 månad ?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

On 9/24/2019 at 11:55 PM, mikoto said:

var av intryck av att kalciumhydroxid är att det inte direkt finns några olika blandningar eller renheter av det utan det är samma grejer som regel.

Renheten kan skilja: http://reefkeeping.com/issues/2005-01/rhf/index.htm#3 däremot bör de enskilda molekylerna av kalciumhydroxid vara identiska (det finns iofs olika isotoper av kalcium och syre, men jag vet inte om det har någon praktisk betydelse i det här fallet).

 

 

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...