Gå till innehåll

mikoto

Rekommenderade inlägg

Sorgen är stor... Men ny lampa kan ju bli kul med förstås!

Bra grejer där! Jag körde en isärplockad takarmatur ett tag på ett kar med T8. Fungera kanon tills den slocknat en dag. Vid en undersökning var alla exponerade kontakter illsvarta. Tur att man lär sig av sina misstag.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

2 hours ago, mikoto said:

Sorgen är stor... Men ny lampa kan ju bli kul med förstås!

Bra grejer där! Jag körde en isärplockad takarmatur ett tag på ett kar med T8. Fungera kanon tills den slocknat en dag. Vid en undersökning var alla exponerade kontakter illsvarta. Tur att man lär sig av sina misstag.

Känner igen det där. Bytte själv från T8 till T5 för att kontakterna på armaturen var helt brända!

 

Om du gillar skenet från MH, så kanske du vill kika lite på Kessil lamporna, de har en väldigt trevlig och naturlig ljusbrytning i vattnet.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

I fredags kom den! Den var större än jag förväntade mig, alltid svårt att uppskatta från bilder hur stor något är. Tung också, var ganska stöddigt av mig att gå till utlämningen och hämta den.

 

Idag fixa jag ett nytt takfäste åt den då jag inte vågade testa om det gamla höll. Nu sitter den uppe.

 

Att starta den blev en uppenbarelse. Det är nog få som kommer vilja använda en sådan här utan Philips kontroller.

 

Jag trodde man kunde koppla den till min Profilux men det är kontrollen du kopplar till Profiluxen... Jag hade gärna ställt ner det blå ljuset lite och fått något varmare ljus. Men jag är inte så lockad av att lägga 1500 för den lyxen, jag kan avvakta. Undrar om någon kan komma på tanken att fixa en egen adapter som kan prata med lampan och ge en de två 1-10V ingångarna som behövs...

 

I övrigt är jag nöjd, ljuset ser inte ut att vara så starkt som jag tror det är. Men det är en otroligt bra täckning med ögonmått. Det är ljus precis överallt i hela akvariet, ser grejer jag aldrig sett innan. Så spridningen är kanon. Byggkvaliteten är toppen med, känns helt solid. Mer som en lampa för offentlig miljö än high-tech armaturerna jag är van vid.

 

Enda jag nog kommer se över är någon form av insynsskydd. Jag blir något bländad när jag sitter framför akvariet, och lägre ner vill jag inte ha den. Men det går nog lösa...

 

IMG_0400.JPG.9621b33a3013c095ec9a2242127ac54e.JPG

 

Låda! Var tyvärr ganska ful låda. Den här har helt klart varit öppnad innan, trots att jag köpte den ny. Men lampan i sig så oanvänd ut så jag bryr mig inte. Mina nio år i handeln har lärt mig att man kan faktiskt se lådans funktion som att den ska transportera varan hel hem till kunden. Det syftet följde den. Nu har jag en ursäkt att inte göra en unboxing video med! Najs.

 

Ser exakt likadan ut som philips andra lampkartonger sett till designspråket för övrigt, hade absolut kunna ligga på Philips taklampshylla utan att stå ut det minsta.

 

IMG_0402.JPG.8c833ea87f53289ed8b66cd53cd880c6.JPG

 

Jag tog den svarta varianten, sladdarna sitter fast permanent.

 

IMG_0401.JPG.614365de2165d1e845ef00f55aa1b275.JPG

 

Massa LEDs! Jag gillar nog egentligen uppsättningen från den första Coralcare mer men den är så hysteriskt ful. Här hos mig hänger den öppet i vardagsrummet och då måste det finnas någon måtta.

 

IMG_0408.JPG.74890263513e28eeeefca79c035dfcf3.JPG

 

Mitt nya takfäste. Innan var det bara de två "böjarna" som höll min gamla MH. Lite ek löste uppgraderingen. Bärs främst av de ganska stöddiga inre skruvarna. Den gamla armen hjälper främst att stabilisera upp. Jag är ingen snickare men det bör hålla... Men jag stirrar ganska intensivt på de fortfarande. Lampan väger över 7 kilo. Men det blir ju fördelat på bägge fästena. 3,5 - 4 kg är inte så skrämmande egentligen.

 

IMG_0410.JPG.8d5edc8a6421bbd5f8b5955b370a9b45.JPG

 

Här var det ljus! Så skönt med en ljudlös lampa...

 

IMG_0411.JPG.a121711d325c1fe1533d5e99098fdfb6.JPG

 

Snabb helbild från ena sidan, såhär kan det se ut. Mycket glädje över att min Sarcophyton börjat se fin ut till slut. Den får nog gärna ta över karet så kan jag börja stycka ut det andra.

 

Min plågsamma hystrix som sticker mig i händerna när jag ska göra rent rutan har jag till slut börjat klippa upp. Något måtta får det vara....

  • Gilla 5
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Verkar vara genomgående för akvariebelysning att ha krångliga och icke innovativa menyer. Har dock kikat lite på min maxspect rsx och den verkar inte så avancerad. Sen är man rent generellt inte jättesugen på att lägga 1500 när man redan lagt xxxx antal kronor på lampan, som rimligtvis borde ha tillfredställande kontroller för dom pengarna.  

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja, ofta är de exceptionellt besvärliga att sätta sig in i 🙂 Den härs egna är nog ganska enkel i förhållande.

 

Det är lite retligt men inte orimligt att de inte skickar med kontrollenheten här. Man kör upp till fyra lampor per kontroller på dessa. De flesta köper nog flera lampor oftast som köper dessa och då är det rimligt att det är separata delar.

 

Lampan här är helt ”dum”, utan kontrollern har den inga inställningar alls. Vilket är en anledning att jag köpte den 🙂

 

Men jag hade gärna sett en enklare profilux adapter som alternativ…

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det som stör mig med moderna akvarielampor är trenden mot trådlös app-baserad styrning. Vilket är varför jag valde att köra med Kessil till den nya uppstarten, som fungerar helt analogt eller med dedikerad offline kontroll-enhet.

 

RSX lamporna går ju även an, men JUMP LED går inte att ändra på inställningar alls utan app.

  • Gilla 2
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...