Jump to content
Magnus Hörkeby

Red Sea Max E 260 vs Red Sea Reefer Deluxe 250

Recommended Posts

Går i akvarium köpa tankar! Har fastnat för dessa båda och dyker det upp ett bättre begagnat så kanske det inte spelar någon roll. Är det någon som kan berätta om för och nackdelar med avrinnings kabinett i tanken eller utanför tex underhållsmässigt olika ljudvolym och är det så att vissa komponenter i E max konceptet inte håller måttet och måste bytas ut? Måste man köpa till Red Sea Max E-260 sump upgrade för att det ska fungera tillfredsställande? Kanske det är så att jag ska köpa ett Red sea Reefers V3 250 och köpa till lampor och övrig utrustning för det blir bättre och billigare?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag kan inte just de karen, men ett system som har sumpen under i skåpet blir enklare att laborera med, få dit bättre utrustning och sådär.

Misstänker att red sea max fortfarande har sump i bakkant av karet, det blir mindre plats för utrustning då och klart högre ljudnivå.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Red Sea Max karen kan uppgraderas till sump i skåpet. Då behöver man köpa till rör och en sump. Annars är det inga bekymmer.

 

Men Reefer karen har en mycket mindre ytavrinningsbox så jag personligen tycker de är snyggare. Så kan du välja och vill köra med separat sump(den interna sumpen i RSM karen är ingen höjdare tycker jag) så satsa på ett reefer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har själv inte ägt ett 250 eller max e260 men jag skulle välja 250 alla dar i veckan just på grund av att du får med en sump i det paketet. Det är väl en ren smaksak vad man till slut väljer, men jag ser att de tusenlappar du behöver lägga extra på en sump i maxen kan du lägga på schysst utrustning i sumpen på en 250:a istället :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tack för svar... Ju mer jag tänker på det desto mer lutar det åt en Sea Red reefer 350 v3. Fortsätter att beta av alla setup videos på youtube. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×