Gå till innehåll

Åtkomst inbyggt akvarium


Johan2x

Rekommenderade inlägg

Har planer på att skaffa saltvatten och funderar nu var jag skall ha akvariet och hur stort det skall vara. Har nu funderingar på att bygga in det i vägger till v-rummet. Baksidan blir i ett rum som är "över". Tror det blir kanon och ha det där. Frågan är nu hur kommer ni åt era akvarium som är inbyggda. Har ni lös bakgrund som ni tar bort och kan se in eller ser nu uppifrån. Har sötvatten idag och där ser man ju nada uppifrån. Tack för svar.

/Johan

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

För min del så är det ordnat så att jag har en gång på cirka 1/2 meter bred bakom akvariet. Sen har jag en lucka i framkant på akvariet, så att jag kommer åt från framsidan också.

Jag hade inte tänkt att ha en lucka i framkant, men den har varit ovärdelig. Det har underlättat avsevärt när det gäller rengörning, fastsättning av koraller, plocka upp koraller och annat som ramlat ner osv.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har bara tillträde till akvariet från baksidan och ibland saknar jag möjligheten att komma åt det från framsidan, men samtidigt blir fronten väldigt stilren.

jerker

Se till att du har ett genomtänkt system att höja och sänka lamporna, det tycker jag idag är det mest omständiga, när jag skall "greja" i akvariet.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Vad trevlig med ännu en börjande salttok i Helsingborgs området.

Du kan även kolla lite på min tråd för att få lite ideer om luckor etc. Jag rekommenderar de flesta starkt att ha luckor för att komma åt frammifrån, men smaken varierar ju. Mvh, /Marcus S

Tack för alla svar, nu blev jag inte mer nöjd med min idé. Jag bifogar en liten bild som jag tänkt det skall se ut från V-rum och hall. Fick en idé från (???) om en rund ruta på dasset. Jag kommer bara komma åt karet från baksidan och ena kortsidan som det är tänkt nu. Men akvariet kommer stå i ett eget "stort" rum.

Luckor från v-rummet vill jag nog inte ha, då kan jag lika väl bygga upp en ny vägg utanför den bef.

Tankarna går och går, läser och läser och inser att mer och mer att har man inte haft beslutsångest innan så har man det nu. Vi får se, vägger är inte håltagen ännu så än finns hopp.

/Johan

post-3066-14468913758067_thumb.jpg

post-3066-14468913758457_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej - instämmer att det är kul med fler saltisar i området!

Mitt lilla akvarium är inbyggt i en bardisk, och till en början hade jag ingen möjlighet att komma åt det framifrån. Jag har senare byggt en lycka på framsidan som jag kan skruva bort om jag behöver göra ingrepp i karet, vilket har varit ovärderligt i mitt fall, eftersom jag annars bara kunde komma åt baksidan, och även då ganska begränsat eftersom bardisken sitter lite i vägen. När jag tittar på din bifogade skiss så tycker väl jag att det verkar som att du skulle ha ganska goda möjligheter att rota runt i karet bakifrån, speciellt om du löser frågan om armatur bortplockning som DSB nämner - ser fram emot fortsättningen på detta projekt :) Hojta till om du behöver hjälp att svinga släggan när det blir dags att riva väggen!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...