Gå till innehåll

Topplista

Populärt innehåll

Visa innehåll med flest reaktioner på 2021-02-27 i alla kategorier

  1. Pink tip Ephyllia Ancora, Grade Ultra.
    2 poäng
  2. Drar igång en liten tråd som är till för att ni skall visa er senaste helbild. Alla storlekar, inriktningar, varmt som kallt är välkomna, enda kravet är givetvis att det skall vara fyllt med saltvatten =)
    1 poäng
  3. Efter att ha kollat in på ditt insta är jag helt hooked! Det måste bara bli ett saltkar nu!
    1 poäng
  4. Deklarerar nu mitt kar (och därmed resten av systemet också för den delen) bryopsisfritt sedan ett par dagar tillbaka! Jag har letat och letat utan att hitta minsta friskt eller visset strå i några dagar nu. Även annan algväxt har reducerats. Den var inte särskilt märkbar men vissa stenar som hade lite ludna ställen är nu rena och kala (utöver kalkalger). Gissar på att en del övrig nyttig algtillväxt säkert också tagit skada av behandlingen. Igår tyckte jag att mina gyres blåste på klart mycket mer än vanligt, trots att jag inte ändrat schemat... Självrengjorda av behandlingen tro? Håller tummarna att den biologiska balansen inte rubbats för mycket så att andra problem dyker upp runt hörnet Trodde jag såg botten av den minskade kh-förbrukningen häromdagen, men den har fortsatt neråt en liten bit till. Idag läste dock alkatronicen, för första gången sedan behandlingen, ett lägre mätvärde än minimivärdet. Så... hoppas jag kan kalla detta för botten nu. -20%, från 82 ml till 66ml per dag. Funderar på om jag redan nu ska byta ut mitt aktiva kol? Det har gått i en vecka nu och förhoppningsvis klarat av att fånga upp en del av medicineringen tillsammans med skummaren. Jag kommer ihåg när jag körde med triton detox på grund av hög koppar för några månader sedan. Då var instruktionen att man ska sätta in nytt aktivt kol några dagar efter behandling, sedan byta ut det igen efter någon vecka eller så. Gör jag fel som resonerar på samma sätt med fluconazolen? Någon som vet? Har bestämt mig för att göra mig av med mina caulastreor. Dom är vackra och har varit med ett tag, men med tanke på den begränsade yta som är gynnsam för lps så föredrar jag nog att ha den platsen dedikerad till lite mer speciella "rariteter" framöver Flyttade även på mina euphyllior igår så att mer "hylla" finns tillgänglig för kommande acroporas. Funderar också på hur länge jag kommer kunna hålla mig borta från en Mastertronic. Märkte att jag halvt omedvetet redan valt ut vart den ska stå i sumprummet... Mot framtiden
    1 poäng
  5. Ner med telefonen i akvariet å närbilder på mina godingar ——- ——
    1 poäng
  6. Det går sakta framåt. Två extra bjälkar är placerade under det område där akvariet ska stå. Funderar på att nöja mig med det. Blir förvisso 65 cm mellan två bjälkar i mitten av akvariet men det kommer ändå vila på 5 bjälkar. De tvärgående balkarna är klarlimmade och idag kom några stämpar för att stödja dessa i ena änden. Nu väntar jag bara på att temperaturen i grunden ska ligga stabilt över 5 plus inför gjutning. Hämtade en kalciumreaktor idag, deltec 601, med alla tillbehör . Denna reaktor suger automatiskt in nytt vatten via cirkulationspumpen, flödet styrs sedan via en kran. Funderar på om detta är ett bra system eller om jag ska plugga insuget av osmosvatten och istället köpa en separat matarpump. Närmaste tiden kommer en hel del kul saker att anlända . Lite OT så ägnas kvällen och natten åt att lyssna på ett webinar om korallsjukdomar och provtagning, mycket intressant. Lite dryg tid på dygnet bara men blir så när det sänds från USA.
    1 poäng
  7. @mikoto Sluta fundera... Bygg! Jag har till och med ont i axeln av all knapptryckning igår. Men nu är det färdigprogrammerat och inga slangar har mat liggande. Ska låta detta gå nån dag för att se om doseringen blev bra eller om nått akvarium behöver mer. Tyvärr kan jag bara mata varannan timme, så sjönejlikorna verkar tröttna och kryper ihop igen. Får se hur det går. Akvarie 5 Hittade en liten pistolräka som jag inte sett tidigare. Sånt är kul! Fick bli en bild tagen med blixt, tyvärr. Akvarie 2: Det är alltid blandade känslor när en nakensnäcka dyker upp i akvariet. Det är kul, för det är spännande varelser. Men lite sorgligt för det är så svårt att ge dem föda, då de är specialister som bara äter en sorts art av tex hydrozoer. Dessa två har jag inte kunnat identifiera. Akvarie 2: Den stora taggsjöstjärnan är underhållande. Den vill inte bränna sig på tentaklerna... Igår hittade den matningslangen och tänkte nog att sondmatning var en bra ide!
    1 poäng
  8. För ett par helger sedan fick jag sån samlarabstinens så jag åkte till Tjärnö utanför Strömstad. Där ligger en marinbiologisk forskningsstation och de slänger i skrapet de får över i hamnen. Fantastiskt kul för en tokgubbe... När jag kom dit efter en timmes bilfärd upptäckte jag att två frostdagar hade fått isen att lägga sig i hela viken! Svårt att använda håv då. Blev rätt förvånad, för havet fryser i vanliga fall inte så fort. Fast det hade ju regnat hela vintern, så sötvattnet gjorde nog sitt till. Dock var det lågvatten och jag kunde krypa in under ett brygghus och där fanns en del kul att hitta. Ett av de små karen kund fyllas med massor av anemoner och annat. Fick med mig två små krabbtaskor som grävde ner sig direkt. Trodde att jag skulle få se dem mer, men de har inte visat sig sedan dess. Lite konstigt att de inte kommer fram vid matning ens. En liten långbenad krabba fick följa med hem Massor med sjönejlikor Den randiga skönheten är en ålgräsros. Än så länge utan namn, men med två huvuden på samma fot! Aldrig sett tidigare. Det märkliga är att jag har fått med mig två siamesanemoner. Den stora är kanske en sjöros, men jag har mina tvivel. Två taggsjöstjärnor, som jag tvekade att plocka för de är så glupska. Men deras färg fällde avgörandet. De är ovanligt blåa. Denna bilden är nog mest naturtrogen vad gäller färgen.
    1 poäng
  9. Tar du 40 g kaustiksoda per liter vatten får du den lösning på 1 M. I industrin brukar den koncentrationen användas för att tvätta rent och sterilisera rörsystem och liknande. Den gamla klassikern Allt om saltvattensakvariet av Frank de Graaf från 1977 använder också en liknande koncentration för korallskelett: 45 g per liter vatten. Jag använde den koncentrationen för gammal torkad levande sten i somras. Det är nog bra att låta stenen ligga några dagar så gjorde jag i alla fall. Tänk bara på familj och djur om du har en hink stående, det är mycket frätande. Du behöver ingen saltsyra utan det räcker med att tvätta rent stenen med vattenbyten. Låt stenen stå någon dag efter varje vattenbyte. De första lakvattnen blir rejält gula. Kolla ungefärligt pH och när den är nere vid nivån för kranvatten så är den rentvättad.
    1 poäng
  10. Så många fina kar! Här kommer en bild på mitt Reefer 350. /Johan
    1 poäng
  11. Kul tråd! Försöker bidra...
    1 poäng
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa Ny...