Gå till innehåll

Botan

Medlem
  • Antal inlägg

    431
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av Botan

  1. Jag har kantnålar här hemma och har sett i affären den sorten du söker efter...Det var i Umeå. Även om dom är svåra att få tag på så går dem att få tag på

  2. Jag har putsarräka och eldräka i mitt 200 liters akvarium. Fungerar bra, aldrig vart nå problem. Som dykaren säger kan frökenfisken vara ett problem. De blir ofta aggressiva när de inte är i stim. Jag har haft ett flertal gånger blå/gul fröken ensamma i ett akvarium. Tyvärr har det aldrig fungerat så jag har sålt dem. Men du får prova helt enkelt. Jag skulle rekomender så du har så pass stort akvarium att ha en eld dvärgkejsare. De brukar vara dyra i peng....här uppe i norr kan de kosta 1200 kr men hos dig kanske de kostar 600-700 kr. Jag tror det är lättare att kombinera lite större fisk med frökenfisken än fler småfiskar i hans storlek. Neb som sagt annars är det ju bara att du provar...Ingen av fiskarna du skriver om anser jag förstora för ditt kar. Lycka till!!!

  3. Från början är dem könslösa men skaffar man ett par blir den ena hona och den andra hane. Som Laggeman svarade så blir honan större (ibland dubbelt större) och hanen mindre. Honan är också mycket mer dominant.

  4. Hej

    Köpte min h.passer i fredags. Se bilden hur han ser ut idag. Vad kan han ha drabbats av? Provat medel mot vita prick utan att det blivit bättre, snarare sämre. Kan det va baktriellt? Vad ska jag prova för medel??? Han såg ut så här när han kom fast inte fullt så mycket prickar. Han går i litet karantänsakvarium idag. Är ca. 6-7 cm.

    Snälla hjälp!

    Botan-poop-

    post-3597-14468920248679_thumb.jpg

  5. Hej Alla

    Jag har ett udda problem. Min kulfisk, en Canthigaster janthinoptera blir absolut helgalen varje gång lampan släcks till akvariet, till natten. Han stuttsar ur akvariet helt enkelt. Har börjat med lock, så han inte kan smita nu, men han är helt freak out. Kör som en bulldozer genom stenarna och jag ni borde se det själva. Är min firre mörkrädd??? Har ni tips vad jag kan göra annat än ha en liten lampa tänd. Har ni hört om liknande problem? Till saken hör att på dagen är han som vilken annan fisk som helst. Jag har haft honom i ett år nu...

    //Sofia Banana man

  6. Hej alla

    Har länge undrat, undrar fortfarande varför det nattetid knäpper i akvariet. Har läst lite här på sa guiden och alla talar om en mantis...vad fasen är en mantis? Är dom farliga eller? Kan man få sådanna med i lsen? Vad tror ni annars knäpper varje natt hos oss?

    Sofia:stjärna:

  7. Hej

    Har en liten 6 cm mussla. Bott hos mig i ett halv år. Han är placerad 4 cm under vattenytan under 150 watts mh och 2*54 watt T5 lysrör i mitt 250 l akvarium. Vi väntar på 250 watt mh lampa som ska komma. Vad bör jag tänka på när han är så liten. Jag ger honom lite korall mat ca 2 - 3 gånger i veckan. Vad annars kan jag mata honom med? Han sittter fast och stablilt på en sten sedan 5 månader tillbaka.

    -thank you

    Sofia

×
×
  • Skapa Ny...