Gå till innehåll

Ragman

Medlem
  • Antal inlägg

    1 242
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av Ragman

  1. eller skaffa ett rejält uvc. jag har haft prick flera ggr och sätter då in mitt QL25w uvc några dagar sen är problemet löst. dock så tog det lite för lång tid innan jag märkte det sist så några fiskar strök med innan uvc hann verka.

  2. Tja då var den värsta pärsen sedan 2009 avklarad - en heldag på GK:s i Ullared. Lisa var lite förvånad att jag frivilligt ställde upp och åkte ner. Visserligen var det dags för vartannatårs-shoppingen - alltså det tillfället där jag köper kläder inklusive ny skinnjacka för de kommande två åren men lite förvånad var hon i alla fall. Så jag fick krypa fram med sanningen - alltså jag hade läst på guiden att GK nog hade lämpliga strömkällor till mina behov för rampen. Och det hade de - det slutade med att jag köpte en variant för 249 kronor som är ställbar 12, 15, 16, 18, 19, 20, 22 och 24 volt och som ger 100 watt. dessutom utrustad med en USB-kontakt som ger 5 volt, 1 amp. König heter den. En liten trevlig sak i en metallförpackning.

    [ATTACH=CONFIG]62741[/ATTACH]

    Jag har kopplat mina "10 wattare" två och två och för de vita mätte jag upp (med en annan drivare) FV vid 900 mA till 19,2 , 19,56 , 19,36 och 19,15. Jag mätte vad strömaggregat gav när det är inställt på 20 V och det var ca 20,05 V. Ett strömaggregat på Jannes kort är avsett att mata fyra CAT - så dessa 4 grupper tänker jag sätta i en strömgrupp och ta inställningen till 20 V. Det borde bli över till att driva CAT:arna också. Nästa alternativ är 22 V - kanske lite för mycket värme då.

    De två blå kräver 19,28 V och de får bli en egen grupp - också den matad med 20 v. Mina RB Cree-chip har jag kopplat 5 och 5 och de ger en FV 15,98 och 16,34 - körda på 900 mA. Dom får jag mata på 18 V

    Har någon några åsikter om detta - i morgon kommer det att testas.

    MVH Lasse

    denna strömkälla hur många ampere är den på, tänkte om det funkar att köra denna till en mp40w pump som ska ha 2,4 ampere 24 volt

  3. kolla upp den. jag hade en newjet pump som var till vattenpåfyllning. och när jag en dag skulle rengöra den efter kanske 1 års drift så märkte jag att pumphuset var sprucket och den börjat rosta i motorn. dock så funkade den och jag märkte aldrig om det blev el i karet men pumpen åkte ut direkt iaf.

  4. är det skummaren så byt ut pumpen. jag hade en uvc lampa som glaset gick sönder på. det resulterade i att vattnet kröp från lampan o ner i kontakten inne i ledningen. så det är nog bara att kassera pumpen om du härleder felet till den.

  5. måste ju säga att fishstreet har väldigt snabb o bra support. plockade ner keyleden och skulle sätta dit nya linserna då jag märkte att sps powerbaren hade brännt. troligen pga att 2 av fyra fläktar i rampen aldrig hade funkat. han skickade genast 2 nya fläktar samt nya linser som skulle va bättre tydligen. och när vi konstaterat att powerbar var kass så skulle han skicka ny sån med.

    en sak jag märkt är att rampen blir väldigt varm och att man bränner sig om man tar på den, likadant med min egenhändigt hemsnickrade ramp.

  6. jag har kört min aquabee pump i 1 år nu o den har inte haft nåt problem än iaf. kör den som returpump men det är en skummarpump egentligen då den har nålhjulsimpeller. den låter inte mycket men jag har haft aquabee pumpar innan som låtit rätt rejält. beror på vibrationer som man får fixa till samt ev byta gummin o dyl i dom då de hårdnar

×
×
  • Skapa Ny...