Gå till innehåll

hundben

Medlem
  • Antal inlägg

    146
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av hundben

  1. Hej

     

    Jag undrar om det möjligen kan finnas någon som vill sälja ett akvarium från innovative marine SR 60 eller något liknande i denna serie, dock inte ett nano 100l o upp. Alternativ om någon har fluval sea m90 eller m60. Till ett hyfsat pris.

     

    ps ett som håller tätt tack.

  2. har blivit aggressiv går ofta till attack mot andra fiskar och flera fina fiskar har gått bort den sista tiden.

    Misstänker kirurgen för att vara boven i dramat 

  3. Du kan ha en sump i akvariet, att du delar av med en glasskiva så mycket som behöver för att få plats med skummare o dylikt. Då kan du göra ett fack för skummare o returen mm.

    Så har jag kört i 10 år nu o vill inte byta till något annat. skönt att ha stå höjd när man ska fixa med något i sumpen.

     

    Skummare jag har tunze 9004 idag, efter att ha kommit på hur man gör när den sätter igen sig i luft slangen, Så är jag nöjd med hur den skummar. Dock tycker jag att den är för plastig för att vara ett stort märke lite smäckigt fast den är ju billig som en kina modell. Bubble magus känns mer rejäl hade jag innan i 6 år utan problem då gick pumpen åt skogen

  4. On 2017-08-13 at 10:32, freguz sa:

     

    Då skvätter och skvalpar det nog en del...

    Nä inte ett dugg. Såg detta i en djuraffär igång, efter att jag skrev om det, helt ljudlöst är det med.

     

    Detta kommer jag satsa på om det blir ett nytt projekt nån gång

  5. Putsarräkor är rätt bra att ha. Har hjälpt mig ett par gånger när fiskarna har haft vita prick, kanske skulle funka till dina fiskar med. 

    Sen till akvariet så som ditt ser ut nu så såg mitt ut innan jag fick tag på mangrove skott nu var detta några år sen.

    Innan gjorde jag som alla andra sa byt vatten så du får ned näringsnivån i akvariet. Samt ibland plocka jag ur dom värsta stenarna och skrubba bort alla alger o sköljde stenen en massa gånger i saltvatten. Så gick det ett par veckor o så var algerna tillbaka. Nä en mangrove kur i akvariet och några putsar räkor eller pepparmints räkor så plockar dom glasrosorna med så slipper du hålla på o göra det själv.

  6. Fisken Valentino puffer äter borstmask i mängder. Hade en i många år. Han var alltid med om man flytta på något i akvariet en sten eller så. Dock åt min även stenkorall gjorde men rörde inget annat. Hade bara en jätte liten frag  

  7. Jo det finns en som har saltvatten i Örebro som jag vet om dock inte så mycket. Känner man för att ta sig en tur så passar man på att ta den till Linköping för att slå 2 flugor i en smäll, roligare då  

  8. zoo.se Handla jag mycket av förr i tiden innan dom byggde om. Då var det enligt mig hur kul som helst med massor av roliga saker akvarium o allt men efter ombyggnad så var jag där ett par gånger o varje gång så såg det helt dött ut som om dom skulle lägga ned eller något. Triton har jag bara varit på en gång då byggde dom om jätte länge sedan kan tänka mig att dom är bra köpt en del på nätet där. Akvarielagret har jag köpt lite av förr finns mycket att kolla på då är några år sen jag var där.

    För mig idag så när jag ska köpa något så blir de korallfisken i Linköping. 

    • Gilla 1
  9. Varför spola ned den kan du inte lämna tillbaka den eller ge bort den till någon som vill ha den. Kan tänka mig att den fyller sin funktion i havet som alla andra fiskar dock inte i ett akvarium om man nu vill ha mer saker än en fisk

×
×
  • Skapa Ny...