Gå till innehåll

Knegolf

Medlem
  • Antal inlägg

    196
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av Knegolf

  1. hej! har funderat ett tag nu på huruvida man kan ha euphyllior nära varann eller ej men inte vågat prova då jag vet att de snabbt brännerihjäl spser och ibland även mjukisar så tänkte bara fråga om någon har erfaranhet av att ha två euphyllior av olika art nära varann? de två jag har är euphyilla glabrescens och euphyllia divisa / paradivisa :)

  2. Har nu fått igång fraggandet ordentligt och har iaf en liten sten med 4-5 ricordeor och en liten sten med ungefär lika många av en brungrön skiva samt en 6-7 mini sarcophytons som i princip är klara för utbyte/försäljning. skivorna är helt klara men vill nog ge sarcophyton lite mer tid innan jag utsätter dem för transport och nytt system. bara att hojta till om någon är intresserad. Bytar helst mot sps fraggar av olika slag. Kommer snart att finnas fler mjukisar och lpser samt spser att byta med. :)

  3. varit borta härifrån länge känner jag men ska försöka bli aktiv igen mitt 530 liters mår fantastiskt och jag har nyligen dragit igång ett sidoprojekt, i form av ett 100 liters fraggkar med vattenutväxling mellan karen. Så kommer inom kort även att börja försöka sälja/byta fraggar mot annat skoj. så ska kolla intresset här på guiden. kommer ha både mjukisar lpser och spser skivor makroalger med mera till utbytning/salu :) hoppas på att kunna få ett stort socialt utbyte med någon kring fraggbyten med mera! Tänkte iaf visa hur 530an ser ut idag

    post-5226-14468928667048_thumb.jpg

    post-5226-14468928666608_thumb.jpg

    post-5226-14468928666839_thumb.jpg

  4. Vill bara hoppa tillbaka lite i tråden vad gäller dosering av aminosyror glukos och de här 70 spårelementen. Finns vissa förslag om att stänga av skummaren och låta den vara av i mellan 15-30 minuter för att skummaren inte ska lyfta ur för mycket ut av det som man vill att korallerna ska ta upp. Sen om detta är en bra sak eller ej det kan inte jag svara på men jag har testa båda delar och det verkar gynnsamt att låta skummaren vara av i iaf 15 minuter om jag ska utgå ifrån hur mina koraller reagerar kontra när skummaren är på. Får positiv reaktion oavsett vilket men en reaktion som verkar betydligt mer positiv när jag stänger av skummaren Dvs förhöjd polypexpansion mera påtagligt slemmande från spserna samt efter några dygn mer klarar färger på spserna.

    Vill även passa på att tacka Claes för denna tråden! Oerhört intressant och nyttigt att läsa och diskutera sådana här saker!

×
×
  • Skapa Ny...