Gå till innehåll

NovemberRain

Stödjande medlem
  • Antal inlägg

    619
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Dagar vunna

    6

All aktivitet

  1. Finns kvar och jag byter gärna mot någon sps/lps
  2. Hej! Lobophytum compactum "Läderkorall" som mäter nästan 30cm i diameter. Pris: 250:- Finns att hämta i Uppsala
  3. Hej! Nu är det dags för min Premnas biaculeatus att få nytt hem. Bott hos mig i lite mer än ett år och jag köpte den hos Aquariatech. Stor och tjock, ca 7-8cm, äter allt. Finns att hämta i Uppsala. Pris: 300:- eller bytes mot LPS/SPS
  4. Hej! Jag har haft sedan väldigt länge inte fått något mail när något skickat ett PM eller svarat i en tråd som jag följer. Mina inställningar är satta att ett mail ska skickas. Vad gör jag för fel?
  5. Mycket fint kar! Jag gillar de naturliga färgerna
  6. Jag valde att beställa därifrån, finns i tidigare inlägg i den här tråden.
  7. Den torra stenen finns kvar, uppskattningsvis 5kg (förmodligen mer).
  8. Det ser ut att vara samma sändning som de hade inne när jag beställde i mitten av november. Enda skillnaden är att jag betalade €24,05 per kg, nu är kg-priset €15,65 för beställningar över 40kg. Jag är inte alls bitter.....
  9. Har 40 kg ARKA Aquatics myReef-Rocks 9-40 cm (Mix) till salu. Ca 35 kg har varit igång i ett akvarium med endast startbakterier i ca 1,5 månad, ligger nu i en tunna med cirkulation. Resterande 5 kg är helt "ny" och torr. För detaljer om stenen, läs mer här: myReef-Rocks (arka-biotech.de) Pris: 1000:- eller bytes mot LPS. Finns att hämta i Uppsala, skickas ej.
  10. Kul att du är igång igen kommer bli kanon det där! Kul att det är fler än jag som benämner Skutskär som Skitskär!
  11. Hittade en begagnad Royal Exclusiv Mini Bubble King 200 med AC-pump, har endast testkört den och den är tystare än min Deltec. Väntar på en plastskruv som ska hålla fast bubbelplattan innan jag kan byta ut Deltecen.
  12. Misstänkte att de var snarlika. Har du möjligtvis länk till en globe valve?
  13. Har du hittat en bra lösning? Jag bytte ut min befintliga till en sådan men det blev inte bättre: PVC Gate Valves / Stop Valve white/red 32 mm - Mrutzek Meeresaquaristik GmbH (shop-meeresaquaristik.de)
  14. Jag valde en vit folie att applicera på undersidan ifall jag skulle vilja köra utan sand i framtiden, men också för att slippa mörka zoner om sanden inte ligger kvar på vissa ställen. Har haft utan sand ett tag och håller man efter med skrapan blir algerna inga problem.
  15. Söker skummare enligt ämnesraden. Ska passa ett akvarium på 400 liter. Jag finns i Uppsala men kan åka en bit (Sthlm, Västerås, Gävle). Bor du långt bort är det en fördel om du kan skicka.
  16. Ja, det skulle funka det också Inte hittad någon till salu ännu.
  17. Hej! Funderar över att byta ut min skummare, en Deltec 1000i till en som är tystare. Har kollat på Nyos Quantum 120 eller 160 eftersom de är enligt vissa, en tysta skummare. För er som kört båda skummarna och kan jämföra, är Nyos en tyst skummare? Jag vet att Royal Exclusivs skummare är extremt tysta, men de ligger långt över min budget.
  18. Jag har nu testat flertalet olika returpumpar men när det kommer till hur nivån i överrinningsboxen är så varirerar flödet upp till 20ggr om dagen. Antingen för högt eller för lågt så att det gurglar eller för lågt att den suger luft i röret för returen ner. Har börjat lura på om det är ventilen? När jag tog isär den för rengöring fick jag känslan av att den kan skapa obalans i flödet. Näta steg blir att byta ut den. Hittade en tråd på reef2reef där en akvarist bytt ut ventilen till membranventil istället. Fix that crappy valve on the Red Sea tanks! | REEF2REEF Saltwater and Reef Aquarium Forum
  19. Jag är i den sitsen just nu, därför ville jag få tag på så bra sten som möjligt och jag tror också starkt på Supra Rocks. Även om framgångarna med marko rocks varit goda så tror jag ändå att det absolut bästa är LS. Skickades i måndagskväll och fick det levererat igår onsdag vid lunch.
  20. Helt klart över förväntan, väldigt porös och bra formationer
×
×
  • Skapa Ny...