Gå till innehåll

pepo

Medlem
  • Antal inlägg

    267
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av pepo

  1. Bör ju vara snarlika fel på alla och i så en komponent av undermålig kvalitet. Rimligen någon här på forumet med elkompetens som skulle kunna ge sig i kast med en liten djupdykning?

  2. Det finns en Saltvatten för dummies här på guiden, men den borde gå att göra ännu enklare. Som nybörjare jag är kan jag erkänna att man ibland nästan blir skrämd av hur mycket det diskuteras vattenvärden. Visst, det är nödvändigt ont, men jag tror man kan avdramatisera det en hel del för att få oinvigda att prova på. En helt egen nybörjarkurs så att säga. Bra också om handlarna runt om i landet kan medverka genom att inte gå tvärs emot åsiktsmässigt, så när jag som nybörjare går för att handla får jag samma input. Det tjänar alla på tror jag

    Skickat från min FRD-L19 via Tapatalk

    • Gilla 3
  3. Ska men tolka er som har denna att den har fördelar mot sockar?  Fick med en i akvariepaketet jag köpte men har inte bestämt mig om den skall användas eller ej.  Volym på 1900 liter kanske behöver mer flöde då jag ska ha coast-to-coast avrinning.  Med sockar blir jag mindre begränsad i flödet tänkte jag.....

  4. Nu har Jurgonh akvarium hamnat hos mig. Lite modifiering blir det så botten och långsidor skall bytas. Har lagt förfrågan på glas. Tänkte lite smått starta upp ett fraggkar utav ett av sumpkaren så den som har för mycket kan höra av sig via PM. 

  5. Glasbeställning närmar sig. Har som tidigare sagts planerat ett rimless på 180x120x80.  Någon som vet hur mycket säkerhetsfaktorn påverkas i positiv riktning om man lägger ex en 5cm förstärkning runtom.  Det jag är ute efter är som ni förstår att slippa tvärstag. Funderade på 15mm glas och de kalylatorer jag hittat sätter myror i huvudet.

×
×
  • Skapa Ny...