Gå till innehåll

GlennWiberg

Medlem
  • Antal inlägg

    110
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Då ska jag avvakta med det. kör med skummare samt lite aktivt kol. testerna har ca 9-19mpn kvar förutom Hanna PO4 som gått ut. Hanna den dubbelkollar jag ibland mot Salifert PO4 så att den fortfarande stämmer. så på NO3 har jag kollat med JBL samt Salifert PO4 har jag kollat med Hanna samt Salifert. Gjorde delvattenbyten förut på ca 5-10%/v men inte gjort något nu på snart en månad då jag blev ombed att avvakta med det.
  2. Hej. NO3 samt PO4 ligger än i dag på 0. Testat att övermata för att få upp NO3 utan resultat. Kört med ATI Nutrition N samt P i 3 dagar rekomenderar 1.5ml till 300l men kör 5ml till 300 och värdena är fortfarande 0. I gammla karet hade jag problem med att NO3 samt PO4 var otok på för högt. Men efter byta av kar samt salt så är det på 0 ovh vägrar gå upp. Korallerna verkar inte må bra dom heller. Vad ska man göra,?
  3. Har en skummare liggandes. Aqua Medic EVO 501 DC. Köpte den för 3 mån sedan. Använd i 2mån. Passa på att fynda. Pris 900kr. Kan även skicka med en extra motor från en EVO 500.
  4. Har en skummare liggandes. EVO 501 DC. Köpte den för ca 2,5 mån sedan. Använd i 2mån. Passa på att fynda. Pris 1000kr. Kan även skicka med en extra motor från en EVO 500.
  5. Hej. Har en Led-ramp som jag ej har användning av längre. Den är på 120Watt. Frågor mm tas via PM. pris 1000kr kan skickas men då tillkommer frakten.
  6. Tack. Ja, ljuset bedrar lite. Det som ser blått ut är egentligen vitt. Verkar vara någon typ av svamp har jag fått fram. Så stenen får vara kvar i akvariet. Tänkte mest bara så det inte var något man absolut inte vill ha.
  7. Hej. Tog lite värden på akvariumet idag och tycker värdena är lite låga. Har även fått en del bruna alger. Kör i stort sett bara mjuka koraller. Har uppgraderat från ett 140l akvarium till ett 300l. flyttade över ca 110l vatten från det gamla. Doserar Microbe-lift Special blend. Fick med medel för att höja Mg samt Ca när jag köpte akvariumet. temp: 24,9 Salt: 1,026 Mg: 1185 Bör man höja till 1300? KH: 8,6 Ca: 410 Bör man höja till 415? P04: 0.00 Bör man höja? NO3: 0 Bör man höja? Tack för råd på förhand. MvH Glenn
  8. Hej. Säljer nu ett av mina saltvatten akvarium. Det som ingår är akvarium med inbyggd sump (Ingen teknik ingår), skåp samt en streamer och ett D&D hoppskydd. finns i Norrköping. Pris 2000kr
  9. Hej. Jag är ny inom saltvatten och haft igång ett kar med LS samt lite djur. Nu har jag köpt ett större akvarium och håler på att flytta över LS och ser att några har lite slemmiga klumpar som ej verkar vilja lossna när man skrubbar. En annan har även den lite slemmiga klumpar samt gröna partier. Vad kan det vara och är det OK eller kan stenen vara dålig? Bifogar 2st bilder.
  10. Hej. Jo det går lite sekt just nu. Dottern fyller år nästa månad, jag tar studenten nästa månad med. Så alla pengar går dit just nu. Men har hunnit gjort klart locket till sumpen iallafall. Blev 2 fläktar som blåser ner luft och 2 utblås. Såhär blev belysningen iallafall. Sedan hittade jag batmobilen som var med i batman 1989 i riktig skala när jag var ute förra veckan.
  11. Nu har man gjort klart anslutningsboxen till fläktarna. Såhär blev resultatet.
  12. Fick aldrig Maxi - Tronic att fungera :/ Men Lasse var hjälpsam och satt en lång stund med sambon och fixade allt Så ett stort Tack till Lasse!
×
×
  • Skapa Ny...