Gå till innehåll

Saltwaters

Medlem
  • Antal inlägg

    47
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Jag funderar på att köra enklare inriktning i karet och har då en Alkatronic och dosetronic till övers. Hade tänkt mig 6000kr för alkan och 3000 för dosen. Paketpris 8000kr. Finns i Blekinge men kan skickas på köparens risk.
  2. Hej! hade velat ha led bars som komplement över mitt kar, men orphek och andra märken som finns på marknaden är för långa, kan ha Max 450mm långa. någon som byggt egna och vad rekommenderar ni för komponenter till det? Finns här några kunniga som kan rekommendera vart man köper leds och övriga komponenter som behövs? Tack!
  3. Söker ett slimline fäste till hydra 52HD. Färg spelar ingen roll. I Blekinge annars ska det kunna skickas.
  4. Söker en jebao scp 70 eller liknande, gärna Wi-Fi. Ska kunna skickas. Skicka PM!
  5. Söker mindre kolonier sps utav olika sorter, skicka ett pm vad ni har! i närheten utav Gärna omkring 20 mils radie från Blekinge!
  6. Söker en zeovit reaktor, ska vara tillräcklig för akvarium på 400l. Gärna en automatisk som sköter sig själv med skaknik utav mediat. i Blekinge, annars ska det kunna skickas.
  7. Det som lockar mest är ju helt klart lps/sps så då krävs ju lite mer utav lyset, en hybrid med led och t5 hade varit intressant då man hört mycket positivt om det. Bygga egen ramp är något jag funderar på att göra, alla maskiner och material till att bygga huven finns på jobbet så där pressar man ner priset lite i alla fall. Om jag nu bygger egen ramp, skulle det då funka med 250-300w led + 4x80w t5 för att hålla lps/sps? Totalt 570-620w lyse.
  8. Hej! Håller just nu på att planera uppstarten på mitt 576l akvarium, 160x60x60. Kollat runt lite på diverse led-ramper men vet inte vilken jag ska välja då jag även vill hålla nere priset lite. Vad har ni för erfarenheter av led belysningarna från te.x eBay? Tänkt mig mellan 250-300w led, borde vara tillräckligt? Ös på med förslag på olika lyxen!
  9. Karet tuffar på som vanligt, har inte kommit i något nytt och har heller inte gjort klart inbyggnaden, men imorgon blir det ett vattenbyte på 5l.
  10. Ser bra ut både karet och sumpen, kommer du borra själv eller låta någon göra det åt dig?
  11. Ja visst är det kul med lite liv i det, ska strax göra klart inbyggnaden, har varit mycket annat just nu då jag och tanten precis är nyinflyttade i lägenheten, men nu är allt på sin plats så nu har jag lite tid över till karet, kommer även en till tråd till då vi ska ha ett större kar i vardagsrummet, men detta ska bli klart först innan det händer något med det
  12. Lite bilder på vad som kommit i karet! Två små percula clowner. Euphyllia, inte helt utslagen. Vet inte namnet på denna? Kan inte namn på denna heller? Det var väl det som kommit i än sålänge, dåliga bilder då jag bara har min ajfån.
  13. Du ska få ett par bilder ikväll när jag kommer hem, det har kommit endel nytt
  14. Nej den var riktigt liten, enkel att bygga in i revet om man vill det
  15. Har testat stänga all annan teknik och enbart kört koralian, o den hörs inte
  16. Ja ska det stå i sovrummet så måste det ju vara tyst, jag har en koralia nano 1600l/h i detta och det cirkulerar bra
  17. Funderade med först på att bygga en overflow box, men blir att borra karet, vill ju även ha ett så tyst system som möjligt
  18. kommer köra det ena röret som katastrof precis som du säger, ifall det ena sätter igen. Kommer också att köra med kulventil både upp i ner
  19. Ja räcka gör garanterad 2x25mm ner, tror jag kommet behövs strypa dem rätt bra också eller köpa kraftigare retur är sicce 2.5, har ca 1,3m från sump till huvudkar så tappar ju lite påvägen.
  20. Tack Blåbert för svaren, nu slipper jag fundera på detta mer!
  21. Värmeledningstalet? Som jag har förstått det så drar aluminium åt sig värme, och att det rostar borde man väl kunna lösa med att behandla plåten? vet inte säkert, kan ha fel!
  22. Hej! Ska nu bygga en ledramp till mitt kar, har sett att folk använder vanlig aluminium plåt att fästa ledarna på, jag undrar dock varför man aldrig sett någon fästa dom på vanlig plåt, någon nackdel med det? Mvh
×
×
  • Skapa Ny...