Gå till innehåll

Titanic

Medlem
  • Antal inlägg

    42
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Någon som har ett välfungerande refugium med Chaeto, som kan tänka sig skänka bort en del istället för att slänga?
  2. Hello, what is the coral on the top picture?
  3. Hej, nej tyvärr ingen aning. Jag har lite bilder om du själv vill försöka dig på att könsbestämma.
  4. 1 st Bangai kardinal 150 kr 1 st Filfisk 150 kr 5 st Anthias Squampinnis (varav en fullt utvecklad hane) 600 kr stimmet eller 150 kr st. Finns i Sundbyberg. Endast avhämtning. Obs! att det kan ta några dagar att fiska upp dom ur karet särskilt anthiasen. Operation uppfiskning påbörjas vid visat intresse och överenskommelse om upphämtning . Mvh Jerry
  5. Har köpt från alla tre stockholms butikerna. Har inte varit någon skillnad för mig. Gäller att försöka kolla skicket på fiskarna oavsett butik.
  6. Precis vad jag läst, att masstick och panta rhei ska vara en nyckel till framgång. Var förbi bromma igen och kollade. Två hannar, en såg fin ut och den andra aningen tunn ut. Butikskillen hade inte sett det själv men sa att de matat med mysis och artemia. Blir inget köp denna gång, men ska börja förbereda för en framtida beställning.
  7. En drömfisk som jag tidigare avfärdat som alldeles för svår att ens pröva. Såg på nytt dessa på Bromma zoo. Efter lite googlande så verkar de inte längre omöjliga att ha (utan stora sps kolonier). Undrar om någon här har erfarenhet med dessa?
  8. Har också squamipini, 5 st varav en hanne. Mina äter också allt, torrfoder, pellets, all frysmat jag prövat. Hannen har inte bitit någon hona vad jag har sett, men har ett riktigt aggressivt sätt gentemot honorna. Ständiga utfall.
  9. Tjena Kim, vad tycker du om glamorcan? Bra köp?
  10. Har liknande. Vände på stenen men de tittar fram ändå.
  11. Även jag köpte ett billigt på teknikmagasinet. Funkar. Bilderna har du sett i min tråd.
  12. Säljer ett reefer 170 med original sump + 1 st Ai Hydra 26 HD. Nyinköpta för ganska precis 1 år sedan. Perfekt första akvarium för den som vill pröva på saltvatten. Eller för den som vill ha bekvämligheten av små smidiga vattenbyten. På köpet Red sea hoppskydd och en eheim returpump Pris 7 500 kr
  13. Ja det verkar va vanligaste triggern. Har du försökt identifiera vilken typ du har?
  14. Hade ingen påverkan under de 2-3 veckor jag körde, hade den i visningskaret, på dygnet runt. Rätt knäckande då de flesta som haft framgång med UV verkar ha sett resultat redan efter 1-2 dagar. Vågade aldrig riktigt dosera väteperoxid. Började känna mig ganska säker på att det va amphidnium. Planen var ändå att fortsätta med UV och ev börja med väteperoxid, men va tvungen att ta ner UV:et under en period. Körde då manuellt, sög ut med slang ner i filtersocka till sumpen. Såg ganska omgående hur det kom tillbaks mindre och mindre varje dag. Tog mycket inspiration från två mastodont trådar på R2R. Främst den om just amphindium. Grundläggande mönstret för de som lyckas bli av med denna är att återställa balansen och få upp fosfat och nitrat (precis som du nämnde).
  15. Har besökt alla tre frekvent senaste året Bromma har mest fisk inne, nästan alltid fullsmockat. Dåliga/dåligt med koraller. Akvarierna ser ofta misskötta ut med mycket ful alger. Har dock köpt både fisk och snäckor som ff mår fint. Tror inte tiden riktigt räcker till. En lång tatuerad kille som jag inte minns namnet på är kunnig och hjälpsam. Triton. Inte så mycket fisk. Mer koraller. Motsatsen till säljare. I början kändes det som man kom in och störde när man kika runt. Men kommer man över det så är dom schyssta och kan nog svara på nästan allt. Får minst besök för att det är svårt att veta vad som finns inne. Ej uppdaterad hemsida och sporadiska fb inlägg om vad som finns. Aquariatech. Inte jättemycket fisk. Korallutbud som jag tycker blivit bättre hela tiden sen jag börjat besöka. Går att följa på fb när sändningar kommer in. Svarar på messenger nästan dygnet runt och kan ta in det mesta. Tyvärr är hemsidan dåligt uppdaterad. Annars fullpott av mig.
  16. Kämpa på! Det som jag tror hjälpte mest för mig var att höja nitrat och fosfat, och sedan ihärdig manuell borttagning varje dag. UV hjälpte inte det minsta. Troligen hade jag amphidnium som gräver ner sig på natten istället för att gå ut i vattenkolumnen. Köpte även på mig en del dr Tim produkter som jag körde på slutet, då var dinon redan mestadels borta så oklart hur pass det hjälpte.
  17. Dino fri sedan början på november (knackar på trä).
  18. Reefer 200 xl och 300 xl ska komma i början av 2020. Det är i princip reefer 170 och 250 med 7,5 cm större djup och något högre. Samt bättre möbel.
  19. Rekommenderar å det starkaste att du köper ett billigt mikroskop innan du börjar behandla med något. Kika i tråden nedan. Mitt elände såg inte riktigt likadant ut som din bild, men mot slutet blev det något värre och "trådigare". Nästan exakt samma värden som dina dvs omätbar nitrat och fosfat. Försvann helt på natten.
×
×
  • Skapa Ny...