Gå till innehåll

montana_79

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av montana_79

  1. Hej,

     

    Jag har fått pricksjukan i min kar nu, nästan alla mina fiskar är döda, bara två clownfiskar är kvar :(

    Min fråga dödar den bara fiskar, om jag tar ut fiskarna under några veckor kommer parasiten att dö till slut när den hittar en värddjur, kan de leva på sniglar anemoner och andra lägredjur? 

  2. On 2019-08-25 at 17:26, Lasse sa:

    livlöst men okey. det kommer att bli bra.

     

    Här är mitt nystartade efter 4 veckor ungefär

     

     

    MVH Lasse

    Hej, Funkar det med 3 clownfiskar, blir den som är störst en hona?

  3. Jag kör med innefilter, biologiskt material och skummare, grumlingen är mindre.

    Jag har köpt massa turbosniglar, eremiter och snäckor, frågan är om jag ska ha valenciennan också? Nu får jag inte den klara vattnet som set ut som att inredningen svävar i luften  om ni förstår vad jag menar ?

     

  4. Hej,

     

    Köpte en valenciennea sexguttata till min 200 liter Juwel Lido, den har vänd upp och ner på sanden, vattnet är grumligt nu. Kommer den att lugna ner sig eller ska jag lämna tillbaka den, kan den ställa till med bakteriekulturen pga. för mycket rörelse i sanden? 

  5. Hej,

     

    Startande mitt akvarium för 5 veckor sedan, under dagarna (när lyset är på) får jag ett brunt beläggning på sanden inte mycket på vissa ställe som jag misstänker kan vara brunalger eller kiselalger, har 0 på fosfat, kommer det försvinna med tiden?

    Belysningstiden är 10 timmar.

     

  6. Hej,

     

    Hur ofta ska man byta vatten på en 200 l, funkar 5% varje vecka eller 10% var annan, ska man  tillsätta  med Microbe-lift Nite-out 2 vid stora vatten byte eller varje gång man byter?

  7. har beställd en euphyllia nu, hur ska den i akvariet sen, samma metod som inkoppning av fisk?

    Köpte två små clownfiskar på ca 3-4 cm en hittade jag död idag, vet inte om jag gjorde fel inkoppning, körde enligt metoden? Vet inte om de är för små borde köpa lite större kanske?

    Hittade den halvdöd som hade fastnat i   insuget av filtret, sen dog den när jag tog bort den, jättetråkigt :( 

    Köpte denna foder men de åt den inte?

    Nu blev det många frågor på en gång, är helt ny på saltvatten och har tusen frågor typ :)C0AF8C6B-34B8-477E-AC18-8407F1FBD943.jpeg.8b3f4f1e68b9c3f9d3a8710e21bcafb4.jpeg  

  8. Väldigt förvirrande med testerna, kör med två tester på No2 en från Red Sea och andra Salifert, tycker att det visar två olika resultat, Red Sea visar högre av nitrit än Salifert, se bild höger Red sea och vänster salifert. 

    80319BCF-3A14-493C-96F9-20FEA55D7012.jpeg

  9. 9 timmar sedan, danne031 sa:

    Jo, först har du bara ammonium, sen när det bildats tillräckligt med bakterier så omvandlar de am till nitrit. Sen när det bildats tillräckligt med andra bakterier så omvandlar de nitrit till nitrat. När allt är som det ska så finns det så mycket bakterier att am och nitrit är så lågt att det inte kan mätas med tester innan de omvandlats "ett steg upp".

    Nitrat behöver man sedan ta bort, det omvandlas inte till något utan bara växer och växer.

    Tack, så mycket jag har förstådd ska inte nitrat no3 ligga på noll, då finns det ingen näring i vattnet, hittade denna på nätet 

    C0260929-3494-46D7-BB66-3CBEF80F1D54.png

  10. Hej,

     

    Har startat min första saltvatten akvarium, är på min 3:e vecka nu, jag har läst jättemycket om allting, men förstår inte en grej, jag har lite högt värde på nitrite efter 3 veckor men 0 på amoniak, har inga levande djur i akvariet än. Blir inte amoniak till nitrite?   

×
×
  • Skapa Ny...