Jump to content

ajarund

Medlem
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ajarund

 1. Köpes i närheten av Helsingborg. Litet enkelt akvarium att användas till RO/DI-reservoar. Maximalt mått BxHxD som önskas är 44x28x44 cm. Inget mindre än 40 liter.
 2. Kan hämtas idag fredag 14/1 eller efter 18 på söndag 16/1. Finns i burk redan nu. Messa Andreas på 0704535191.
 3. Söker ett magnetfäste till de två sensorerna. Betalar rimligt pris och frakt. Om det är i närheten av Helsingborg kan jag komma och hämta.
 4. Tack för alla svar! Jag jobbar på lösningen med Tunze och en rejälare pump. Har dock svårt att hitta rätt rörkoppling mellan 12mm koppar och 1/4" plast (som RO använder). Några tips på VVS-butiker på nätet som säljer detta?
 5. Jag frågade Neptunesystems om deras ATK klarar sträckan och fick följande icke-svar: The Pmup may not be sufficient for those distances. It has been tested up to 12' vertically but the water is not a high pressure at that distance. I'm not sure it will travel the 15+' horizontally after the 10' vertical. Skickat från min iPad med Tapatalk
 6. Jag vet inte så myckegt om detta, men jag tänker att alla ATO på marknaden är DC och att de går på och av flera gånger varje dag. Slits inte dem? Stämmer det att alla AC-pumpar går på 230V? En pump utan transformator är en AC-pump?
 7. Antar att det funkar om RO/DI-vattnet är en våning upp. Mitt är en våning ned.
 8. Korrekt. Jag har en höjdskillnad på ca 3m och en total längd på 8m.
 9. Låter enkelt och bra. Var kan jag köpa pumpar?
 10. Jag önskar tips på ATO som kan pumpa direkt från min RO/DI-reservoar som är ca 8m bort på våningen under sumpen. Hittade att Apex ATK klarar 4 meter vertikalt, men fixar den totalt 8 meter? Andra alternativ?
 11. Det slutade med att jag flyttade sten och ca 200 liter vatten och gjorde rent bakre glaset. Det känns som det bakre glaset på Reefer nästan är helt reflexfritt vilket ger ett snyggt djup när man ser på det. Får se hur länge det varar Karet är iallfall igång och nu är det dags att läsa på om Tritonmetoden. Några tips på bra läsning?
 12. Några enstaka koraller och några fiskar medföljde. De får bo i det andra akvariet så länge. Jag använder nog lite av vattnet i det nya karet. Det är på plats och är rejält smutsigt av kalk och gröna alger. Lite röda kalkalger är det också och de vill jag gärna ha kvar. Hur mycket är lämpligt att rengöra? Jag gör helt rent på fram och sidoglas, men ska jag skrapa bort allt från bakre glaset också? Det kanske är snyggt att spara lite? Skickat från min iPad med Tapatalk
 13. Hej! Jag har nu haft ett revakvarium i drygt ett år. Det är ett enkelt 250 liters akvarium utan sump, med intern skummare, cirkulationspump med keramiska bitar samt streamers. Värdena för nitrat och fosfat är lite för höga trots behandling med NOPOX under ca tre månader. Jag har åtta fiskar och mjukkoraller. Jag har nu införskaffat ett begagnat Reefer 450 som är anpassat till Tritonmetoden. Min fråga är hur jag bäst gör övergången från det gamla karet till det nya? Jag tänker att jag borde kunna använda vattnet från det gamla karet och blanda resten nytt. Levande sten, tunt lager korallsand, koraller och djur ska också med. Är det något som jag absolut bör tänka på under övergången? Jag kan eventuellt ha båda karen igång ett tag, men helst inte så länge som det krävs för att starta ett helt nytt kar. Tar tacksamt emot tips!
 14. Jag har en likadan, fick du klarhet i vad det var för djur?
×
×
 • Create New...