Gå till innehåll

carlmaximillian

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Hej jag söker två Hanna checkers, för Ca och KH. Bor i Malmö så kan köra och köpa med omnejd, annars får det fraktas hit.
  2. Hej, Har du kvar den? Hur många reagenser finns kvar och vad är bäst före datumet på dom? Mvh / Carl
  3. Har en del GSP som jag säljer. Biten är stor som en hand ungefär och växer på mitt glas. Pris beroende på hur stor bit du ska ha. Jag har mycket blått ljus i mitt akvarium, i vitt ljus ser den annorlunda ut. Jag kan absolut tänka mig att byta mot något annat kul. GSP är i princip en odödlig korall, väldigt snäll mot nybörjare, och den växer som ogräs.
  4. Tack för tipset, kanske inte är en dum idé. Hade inte varit så dumt att skaffa en osmos med lite högre produktivitet än den jag har nu. Ska kika på om det kan vara värt det.
  5. Tack för tankarna. Jag börjar med silikatfiltret är nog slutsatsen. Om jag inte når 0 så byter jag vidare.
  6. Det är 4 tds efter silikatfilter. Förstår resonemanget kring att dom 4 tds som jag mäter kan vara lite vad som. Är kanske klokt att byta då. Bör jag byta samtliga filter i ett, eller ska jag byta i någon viss ordning? Tänker att vissa filter kanske generellt sett har längre livstids än andra. Jag kikade runt lite på olika, sedan bestämda jag mig för att utgå ifrån en tråd på reef2reef där HM tds mätare blev rekommenderad. Den kostade 200-300 drygt. Jag har inget att jämföra med så den kanske är skräp.
  7. God Skärtorsdag. Jag har ett 4-stegs filter som jag har använt i drygt två år utan att byta någonting. Tänkte häromveckan att det kunde vara dags att byta, men för kunskapens skull så köpte jag en TDS-mätare innan. Testade nyss mitt vatten innan och efter filtret. Ingående sitter det på drygt 110 TDS, efter 4 TDS. Byter ni religiöst filter med jämna perioder utan att kontrollera TDS, eller utgår ni ifrån TDS och byter när det stiger för högt? Vart drar ni i sådant fall gränsen? Kan det finnas en poäng i att byta något filter trots att TDS är lågt? Hur tänker ni? Jag önskar er en god påsk!
  8. Jag är intresserad av stenen om du inte huttat den redan. Mvh
×
×
  • Skapa Ny...