Gå till innehåll

adam92

Stödjande medlem
  • Antal inlägg

    97
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Dagar vunna

    1

All aktivitet

  1. Vilket dkh på de? 8 eller 12?
  2. Så lite uppdatering nu, det har börjat sakta ner på tillväxten av Macroalgerna som följde med levande stenen märkte jag, så jag stängde av skummaren och nu idag så hade Halimedan börjat dra iväg igen. Revet har stabiliserats nu efter flytten (fick ett utbrott av bruna slemmiga alger)
  3. Som rubriken lyder så söker jag olika sorter av macro alger så skicka gärna iväg ett pm på vad ni har (vill ej ha codium och chaeto) men övrigt kan vara av intresse!
  4. Ja de stämmer och tack! Tror de blev ca 220 liter jag har alltid problem med att lägga in saker i rätt tråd
  5. Nu väntar jag bara på att allt ska börja växa till sig och så ska det införskaffas mer levande sten och göra ett nytt försök med att köpa Macroalger när det blivit lite varmare Den tredje påbyggnaden var mitt första projekt med att göra ett refugium men som nu används till automatisk påfyllnaden av RO vatten men jag funderar på att stoppa ner chaeto där i istället för de blir ganska irriterande med små bitar av chaeto lite överallt
  6. Då var de tid för att köpa olika sorter av Macroalger men det var väldigt svårt att få tag på, jag gjorde ett försök med att köpa från en privat person men alla gröna sorter hade smält vid ankomst men 2 st röda klarade sig. Det jag gjorde var att köpa levande sten i hopp om att det skulle börja växa saker från dom och de gjorde de! fick tag på aquariatech lite codium och chaeto hade jag från uppstarten av mitt första saltis (haft över 3 år)
  7. Det läckte inte! Men jag var lite missnöjd med kammen då de var två olika sorter men de var de jag hade hemma så de fick bli det så länge. Nu var det dags för sand och blanda salt! och fixa till brädorna. Satte igång pumpen som pumpar över vatten från revet då display refugiumet är ca 5cm högre upp så rinner vattnet tillbaka av gravitationen.
  8. Nu var de tid för att snygga till och förstärka övre delen av akvariet och även limma dit en kamm. Jag limma även dit 2 glasbitar på kanten för att styra vattnet mer centrerat för att slippa salt ränder på framrutan. Nästa steg var att provfylla för att se om det läcker.
  9. Nästa steg var att skära ut ena kort sidan för att sedan använda den delen till att förstärka botten mot revet. Efter rengöringen av gamla silikonet och ytorna så var de dags för limning och efter upphängning av belysningen.
  10. Nu började det roliga! Jag började med att göra rent gamla saltiset efter tömningen och sedan måtta jag in frigoliten, denna frigolit var nån speciell sort då de går att stapla den och den ska sjunka ca 1-2mm vid 400kg vikt vilket var perfekt för mitt ända mål.
  11. Skaffade mer belysning, hade sedan innan 1st Maxspect Jump MJ-LI 65 BLUE och med projektet skaffade jag en till och köpte hängen till dom. Köpte även 2 st Maxspect Jump, MJ-LI30 till refugen även där med hängen Drog till Clas Ohlsson och köpte konsoler och skivor för att kunna hänga belysningen i.
  12. Det akvariumet som skulle bli display refuge var då mitt saltvattens akvarium som var igång. Det var ett helvete o flytta över allt men det gick!
  13. Tja! Så dom senaste månaderna har jag dragit igång ett projekt då min tjej inte tillåter mig att skaffa fler akvarium så då fick jag en genialisk idé att limma ihop 2 st akvarium och ena delen fick bli en display refugium och detta godkände tjejen! Började med att göra rent o fixa mitt gamla akvarium som jag har haft till odling av levande föda till ciklider och sen fylla upp de med saltvatten och sand. Detta skulle då bli revet.
  14. Jag har ingen länk men vad jag har läst mig till och observerat hos mina BTA är att dom drar ihop sig av några vanliga anledningar, det kan vara att dom har blivit störda av nån invånare tex nån av dina eremiter som har gått över dom (mina gör de hela tiden även min putsarräka) eller om dom har fångat en bit mat. Men såklart så kan de även bero på ostadiga vattenvärden eller att den har satt sig lite för nära en pump och flödet är för starkt. Skickat från min iPhone med Tapatalk
  15. Jag missa detta…. Skickat från min iPhone med Tapatalk
  16. Finns detta kvar? Skickat från min iPhone med Tapatalk
  17. Vad vill du ha för den? Skickat från min iPhone med Tapatalk
  18. Halloj! Nu börjar det bli dags för nytt akvarium då jag har känt på att äga ett salt nu i över ett år (100L) och det är verkligen min grej, akvariet jag har tänkt mig kommer ha måtten 150cm lång 50 cm bred och helst 70 hög, sumpen hade jag tänkt på runt 150 liter med refug. Det jag kommer börja att införskaffa är belysningen, detta är ett stort problem för mig då jag har inte koll på vad det absolut bästa är att skaffa, det jag vill ha dock är LED, med dom här måtten vad skulle vara bästa att använda sig av? Typ 3st hydra 26 hd eller kanske 2 st hydra 52 hd? Tacksam för svar och tips o råd inför detta projekt [emoji4] Skickat från min iPhone med Tapatalk
  19. Ja det gör dom och dom kan föröka sig som galningar, bäst är att sälja av dom så gott det går eller ge bort till nån annan som har problem med aptasia när dom har gjort sitt jobb. Detta är det mest ultimata sättet som finns för att bli av med aptasia, det finns ingenting bättre enligt mig. Skickat från min iPhone med Tapatalk
  20. Såg att det var en gammal tråd men har du några kvar? Skickat från min iPhone med Tapatalk
  21. Vart finns dom? Skickat från min iPhone med Tapatalk
  22. Finns det kvar? Skickat från min iPhone med Tapatalk
  23. Finns detta kvar? Skickat från min iPhone med Tapatalk
  24. Nu har jag en till fråga men inte angående sniglar. Jag har gjort en sump/ref kan man kanske säga som jag har limmat dit på sidan av akvariet. Men nu har jag köpt en ny skummare då den gamla gick sönder. Vatten nivån för den nya skummaren (tunze 9004) var högre än den tidigare, så jag fick ta bort gamla kammen och sätta dit en ny kamm som var högre i botten innan själva ”tänderna” börjar och detta gjorde jag igår. Nu är min fråga om hur länge måste jag vänta som minst innan jag kan fylla upp den igen utan att det kan vara giftigt eller påverka mitt system? (Jag är otålig och vill fylla upp nu [emoji23] är dock rädd för att om silikonet inte har torkat färdigt att det kommer vara giftigt för invånarna) Det har gått ca 14-15 timmar sen jag limma dit den med aquasil svart silikon. Tjockleken på silikon ”strängen” på sidorna av kammen är ca 5mm tjock medans under till är kanske runt 1-2mm Max 3mm. Där vet jag att man ska vänta 24 timmar vid 3mm tjockt. Här kommer lite bilder : Vatten nivå skillnaden [emoji115] Hela grunkan. Skickat från min iPhone med Tapatalk
×
×
  • Skapa Ny...