Gå till innehåll

Gierth restart

Stödjande medlem
  • Antal inlägg

    354
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Dagar vunna

    49

All aktivitet

  1. Oj va länge sedan jag postade nått - oroa er inte, jag lever! Så gör också karet och tror jag har koll på det mesta utom skyhögt nitrat. Ingen/inget i karet verkar bry sig så då är det väl OK. Hör lite nytagna bilder:
  2. Nytagen bild - som sagt finns massa anemoner kvar! Kom å köp, kom å köp!
  3. Skulle jag inte rekommendera! Förstår dig helt och fullt, du resonerar som jag! Men karet är friskt. Var två år sedan jag köpte en ny fisk och över 1,5 år sedan det kom in en ny korall, så tror du kan sova lugnt, men som vanligt finns inga garantier. Hur som, är du intresserad så slå en signal på 070-5211552 så bestämmer vi en tid då du kan komma. Allt gott! /Gierth
  4. Har gått två månader sedan denna annons. Har sålt en del, men det finns kvar av alla arter! Allt växer å frodas, speciellt anemonerna som trots att jag sålt-av några är tillbaka på lika många som när jag började . Bara att höra av er! Trot’ eller ej, men jag har nu 3 timmar och 5 minuter kvar till pension så jag är hemma för det mesta!
  5. Dags att rensa ut lite! Säljer helst ett knippe, så jag ger mängdrabatt på priserna nedan till dem som köper ett gäng! Rosa-beige Gorgonia. Finns 4 stenar med större fraggar (250 kr/st) och sedan går det bra att fragga ytterligare 5-6 st när ni är på plats (100-150 kr/fragg) De fraggade och klara på sten som växer fint: Magnifika vuxna Gorgonia att fragga av på plats: Två arter acrophora att ta fragg av (100-200 kr/st): Stylophora att ta fragg av (100-200 kr/st): Montephora att ta fragg av (100-200 kr/st): Montephora setosa att ta fragg av (100-200 kr/st): GSP och Pavona att ta fragg av (100-200 kr/st): Sist men inte minst min anemon-farm med typ 12 st Bubble Tip Anemoner (BTA) Hade tänkt tänkt mig att sälja 3-4 stycken av dem som sitter på undersidan av en stor Montephora så att man samtidigt kan fragga och få med anemoner på köpet. Detta för att jag ogärna skär loss dessa vackra levande djur - kan sluta illa! Alla äter friskt av allt och har varit väldigt stationära i ena kortsidan av karet - inget klättrande hit och dit. Mina odlade Clowner fattar tyvärr inte att detta är deras hem utan håller till i nån stackars goniophora. Så det vore kul för BTA:erna att komma till nån som har klokare Clowner . Pris: 150-300 kr/st beroende på storlek och hur mkt Montephora som följer med. Jobbar mycket hemifrån så det går bra att komma förbi i stort sett när som helst! Bara att höra av er i ämnet eller på PM! /Gierth
  6. Ska hålla ett öga på honom! Än så länge är han bara några cm. Tack vänner för alla tips!
  7. Tack! Är nog inga problem för mig då det bara finns ett fåtal mjukisar i karet (Xenia å lite annat). Han dyker bara upp då och då, gillar nog att krypa omkring i alla grottor. Hoppas han växer för han är ju rätt fin!
  8. Kolla här vilken tjusig filur som dykt upp i karet. Den är ca 2-2,5 cm och vandrar omkring på LS:en. Vilken art kan det va?
  9. Just det! Å det är väl därför man ska ta det sååå långsamt då man börjar sänka….
  10. Men hur kan det se så bra ut med superhöga näringsvärden. Var ju nyligen 0,4 på fosfat och min Nitrat Hanna checker slår i taket på 75 och IPC:n visar 142
  11. Tusen tack för VÄS-receptet! Ska prova, men väldigt försiktigt! Spelar det nån roll om man samtidigt kör zeolith?
  12. Uppdaterar efter semestertystnaden med skymningsbilder och näringsämneskampen. Lite ut-zoomat: Lite in-zoomat: Mera in-zoomat: Ser OK ut trots höga näringsvärden. Har tack vare RowaPhos fått ned fosfat från hemska 0,40 till 0,13, fortsätter långsamt ned till 0,03 hade jag tänkt. För nitraten, som även den är hög, kör jag zeolith och Microbe Lift bakterier, tar ju ännu längre tid, men det är bra - skynda långsamt! Har lagt ned refugiumet och där står nu en stor Fauna Marin reaktor med Zeolith och Rowa. Det fina med detta är att vattnet kommer utifrån refugiumet men returen fr reaktorn går ned i refugiumet där jag i flödet ut, framför bufflarna, har lagt LS och MaxSpect bollar som vattnet får söka sig igenom. Här doserar jag också bakterierna. Får se när Zeolithen ger effekt….. Simma lugnt! /Gierth
  13. Å så lite bilduppdateting! Allt går bra trots superhöga nitratvärden (både med egen Hanna och med ICP). Antingen är det nått mysko mätfel eller så är det bara så och korallerna, inkl SPSerna, har vant sig och gillar läget. Stabila värden är ju A och O. Tydligen gäller detta även höga!?
  14. Hjälp, nu är jag uppe i 9 anemoner ! Nån som har ett bra recept på stuvad anemon ?
  15. Är ni sugna på lite korall-porr-bilder i blåljus? Tog dessa häromdagen och är ju häftigt att se hur olika polyperna ser ut i närbild!
  16. Jorå, jag mäter allltid vid 20-tiden och är väl mest pH som fluktuerar över dygnet, men kanske även KH något. Vi får se nu om värdena visas mer stabilt med Hanna-testerna. Förefaller så och de var väldigt nära sista ICP-resultatet.
  17. Jorå, All-for-Reef använde jag i början då jag hade lite och lätta koraller. Men insåg att många av spårämnena blev skeva så nu är det ”ett himla jobb, som du säger, med typ 15 flaskor. Såhär ett år senare börjar jag att lära mig hur lite/mycket man ska dosera för att slippa ”berg- och dalbanan” och få lite mer stabila värden. Skickar in Fauna Marin’s IPC en gång per månad. Tycker FM har bra dash-board, kurvor och en massa råd och förklaringar samt mycket snabb leverans av resultat. Vore det inte för postgången så skulle man få det dagen efter!
  18. Du har rätt! Jag har nu köpt följande Hanna testet: Ca, KH och Fosfat. Nu ligger värdena mycket mer stabilt, dock är Ca allt för högt, typ 500. Har nu dragit ned doseringen, men håller koll så att inte KH:t sticker iväg. ”Gungor och karuseller….”
  19. Liten uppdatering med nästan samma bilder: - Ser väl ut som ung. som vanligt - Anemonerna sprider sig! @Oscarhaglund Sex du sa… fem dä va! Ingen vann tävlingen, men du Oscar kan få en Gorgoniagren eftersom du kämpade bra (utan motstånd) - Några pocilloporor som långsamt tappar vävnad nedifrån och en hydnopora (rättare sagt ett gäng fraggar) som håller på att ge upp efter brysk nedklippning. - Har svårt att få stabilt KH och Ca, vobblar mellan 8 och 9 resp. 400 och 460. Kan ju bero på att klanten jag skruvar på doseringen . Någon som har nått råd?
  20. Japp, efter att man brutalt ambulerat Gorgonior och skalat av vävnad längst ned för limningen så tar det ett par veckor, ibland en månad, innan polyperna kommer ut (inte så konstigt efter en sådan grym behandling). Glöm nu inte bra drag på vattnet kring dem och att ha bra jod-värden. Lycka till! /G
  21. Ett fredags-quiz till er vänner: Hur många anemoner ser ni i bilden på min ”anemonfarm”? Först att gissa rätt vinner en gren rosa gorgonia (om hen vill ha…) Trevlig och salt helg på er!
  22. Uppdatering med några bilder fr. idag! Tycker att det tuffar på bra nu. Doseringen av ATI #1 & #2 förefaller vara i balans och jag fortsätter enträget att dosera varje spårämne individuellt med stöd av ICP-testerna. Bytte nyss järn-tillsats fr ATI till Korallen-Zucht så tror att jag äntligen får detekterbart järn (ser det i alla fall på gröna alger på rutan).
  23. Jo så är det nog, men ännu mer är Jod viktigt för gorgonierna. Jag har doserat mkt jod och gorgonierna växer som gräs en junidag
×
×
  • Skapa Ny...