Gå till innehåll

Acuario's 600L akvarium


acuario

Rekommenderade inlägg

Mina gröna fingrar kanske:skrattar: vad som jag har gjort är; Återställt kalcium, KH & Magnesiumvärderna, matat med Ultramin S & Ultra clam, tillsatt kaliumklorid och strontsium, lite saliferts trace hard + 50L vattenbyte, jag har köpt nytt salt nu så ett nytt vattenbyte står på tur i veckan, sen ska jag försöka byta 25L i veckan. jag har inte testat nitraten på länge så det får jag göra i morgon, risken finns väl att jag kanske har en del nitrat nu när jag har matat en hel del. Denna gröna acropora har verkligen färgat ut igen och bilder är inte rättvist men den är illgrön.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ibland inträffar det possitiva saker och inte bara negativa. jag såg något grönt långt in på botten bakom en sten och det var en korall jag hade glömt att jag hade kvar. Jag fick en fragg av Thore Kj för länge sedan och den blev aldrig riktigt fin under mina MH i 828L karet, den följde tydligen med när jag flyttade allt till detta kar och den hamnade där på botten utan att jag hade en aning om dess existens, tala om att jag blev paff när den har överlevt och även börja färga ut. nu har jag limmat fast den på en bra plats och hoppas att den kommer att växa och bli ännu bättre.

22qc9.jpg

Här får ni en liten inblick hur min hjärna fungerar när det gäller akvarium :skrattar: Jag behövde mer cirkulation så jag satte i en Aqua medic ocean runner 2500L och priset blev att sanden flyttade på sig, jag tröttnade på detta och letade fram en lite uppfinning jag gjorde för några år sedan som jag bara testat lite lätt. Jo jag hittade denna plastmojäng när de byggde om på jobbet 2003 och gjöt nya betongväggar, vad denna sak kallas har jag ingen aning om men idéen till allt kom när jag badade pojken och hade duschhandtaget under vatten, vilken behaglig stråle det vore något i akvariet men hur ska jag göra? så en vecka senare hittade jag som sagt dessa platmojänger på jobbet. Jag borrade upp(Markerat med rött) så att vattnet kan sprida ut sig igenom dessa hål och inte bara i mitten. sen tog jag en bit pvc platta och borrade hål i den och limmade fast, sen var det bara att trycka på den på pumpen, Voila! en mjukare och bredare stråle och sanden ligger i stort sett still nu. Visst är man lite knäpp?

post-764-1446891451709_thumb.jpg

post-764-14468914517174_thumb.jpg

post-764-1446891451725_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Det börjar hända saker snabbt nu i burken och då avser jag tillväxten på vissa acroporor. Karet gick hela sommaren av sig självt och korallerna gick på sparlåga av misskötseln och usla vattenparametrar men efter jag började fixa ordning på dem så började färgerna komma tillbaka och nu så börjar det knaka i acrotopparna och det hände nu i helgen! första bilden är från den2/9 och den andra bilden från idag. Färgenpå den gröna acron i bakgrunden har ändrat färg rätt bra också eller vad säger ni?

0902vv6.jpg

20070708acroporaloisettiu3.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Anabola :)

off topic.

Det finns faktiskt kar där de tillsätter tillväxthormon. Italienarna har kört med det något år nu.

Growth Hormone (GH)-Somatropin. De får otrolig tillväxt på sina SPS.

Läs och skriv i följande tråd så håller vi Jörgens tråd ren:

https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=4522&highlight=somatropin

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Bestämde mig att rätta till ett misstag när jag placerade ut korallerna i detta kar efter flytten, en mörkgrön acropora med blåturkos toppar satte jag för högt så man inte ser hur fin den är eftersom man ser den underifrån och att den växer en cm i veckan har gjort att jag har fått bryta av topparna hela tiden för den växer upp till vattenytan så jag bytte plats på 3 st acroporor och nu ser man den mycket bra, tyvärr så blr bilderna lite missvisande. De blåtoppade blir också bättre och bättre också.

post-764-14468914567614_thumb.jpg

post-764-14468914567776_thumb.jpg

post-764-14468914567911_thumb.jpg

post-764-14468914568071_thumb.jpg

post-764-14468914568258_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...