Gå till innehåll

Tangitlim funkar under vatten?


Goranius

Rekommenderade inlägg

Skulle inte våga limma med detta under vattnet, som sagt ovan så innehåller det mycket lösningsmedel (MEK - Metyl Etyl Keton), visserligen dunstar lösningsmedlet snabbt, men är tämligen säker på att det blandas i vattnet.

Ett exempel:

Tag ett par deciliter MEK i en glasburk. Tag fram en plastpensel (gärna röd), måla med din favoritfärg på lämplig vägg. Ställ sedan denna plastpensel i burken för att tvätta bort färgen på den... hopps, telefonen ringer, där är svärmor i andra änden... 20 min senare ska du fortsätt tvätta av denna pensel som legat i burken under telefonsamtalet, trallar glatt fram till burken och utbrister -Vaaad i h-e har hänt med min fina plastpensel, den ligger ju där på botten i en (röd)gegga.

Alltså hela penseln har smält pga lösningsmedlet.

INTE limma med detta i karet. Starka grejjer.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det går heller inte - det fäster och härdar inte om det fins vatten i närheten. (Många tester med att täta små läckor i läckande rör ligger bakom den erfarenheten). Ett ställe nära dig som någon brukar beskriva som "ett himmelrike på jorden" (tvivlar iofs på att den personen har sett så mycket vad gäller "himmelriken" i denna branch :)) har ett silikonlim som fäster på olika material och som är användbart under vatten (ogiftigt också).

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ett ställe nära dig som någon brukar beskriva som "ett himmelrike på jorden" (tvivlar iofs på att den personen har sett så mycket vad gäller "himmelriken" i denna branch :)) har ett silikonlim som fäster på olika material och som är användbart under vatten (ogiftigt också).

MVH Lasse

Nu är du väl bara lite avundsjuk :)

.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...