Gå till innehåll

Akvarium 1000Liter


Veijo S

Rekommenderade inlägg

  • Svar 435
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

jag har ozon men den verkar inte vilja vara med längre har haft isär den och kollat men själva delen som (gör ozonet) kan man inte ta isär eller fastnat för den låter inte som den gjort tidigare den lät som en liten kompressor men nu är den tyst i slangen så den är avstängd.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

tackar jodå helena mår bra och aptiten är det inget fel på.

Men det som känns lite tråkigt är att karet står i ett eget rum så man tittar inte lika mycket när det inte står i varadgsrummet så det känns som karet bara står och tuffar på men det brukar bli en kopp kaffe på morgonen framför och en öl framför på kvällen.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja jag har tv rummet på 2 våningen och jag vill inte ha karet på andra våningen det väger ju lite detta karet så golvet nere har jag förstärkt från undersidan. men det får gå det är ju ett akvarie rum har ju ett kar till med sköldpaddor med lite fisk i har haft fundering på att starta upp ett litet kar med sjöhästar i men har inte kommit så långt i planeringen än det får tiden visa för det rummet har jag platts med ett mindre kar till och vad är inte roligt att ha än ett akvarie rum med mycket att titta på men då är jag kanske inte något på övervåningen det händer att min sambo frågar var jag är och alltid samma svar jag sitter vid karet haha

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Ja nu har jag fixat med tester och allt och strontium låg lite lågt så jag har fixat strontium och doserar det så jag skall få upp och sedan får jag se hur det blir med allt sedan har jag börjat dosera ultra back ultra organiks och ultra min och nu får tiden utvisa om detta fungerar som jag vill det är en nackdel med salt att det tar tid innan man ser förändring har kört med grothec abc+ i nästan 5 månader och det gjorde lite förändring men inte som jag ville så nu får man prova något annat har fundering på ballning light men vet inte man måste prova lite saker och se hur det fungerar.

Annars så mår fiskar och muränan bra äter bra och växer på bra

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...

Jag har lite högt nitrat den ligger på 12 i salifert test för mina koraller blir brun acktiga dom vill inte färga ut ricktigt vad kan jag göra för att få ut lite mera färg utan att köra zeovit?

Jag kör med fauna marin ultra back min s och organic som skall hjälpa mot nitraten men de har inte gått ner än skall jag prova med vodka eller socker vad kan det ha för bieffekt på det levande i karet? kanske många frågor med en gång men frågar man inget så får man inget veta heller.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Börja med att skaffa ett vettigt fosfatest, beklagligt nog inte ett av dom billiga. Förslags vis D&D/rowa, M&N, Hanna.

Efter de kan du börja jobba med fosfaten, annars famlar du i blindo o riskerar göra mer skada än nytta.

När det kommer till Vodka så läs på ordentligt först, många säger 1ml per hundra men min underhållsdos är bara 0,6 per hundra liter.

När det kommer till utfärgning så gäller det att hålla stabila värden för kh, ca, mg samt näring. Sen om man använder kalkreaktor eller balling så gör det inte så stor skillnad...

//NiXoN

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har saliferts fosfat test och den ger inte utslag längre sedan jag skaffade kisel filter till osmosen och byggde mig ett fosfat kisel filter efter det så ger den inte utslag och före det så va det inte så mycket problem med något av dom men nu gör inte fosfat eller kisel utslag på testen och inga alg problem.

har inte haft mycket alger någon gång mer än i uppstart eller omstarten i våras.

Så jag funderar på vad som kan orsaka detta är det att jag skall mata korallerna mera kanske skaffa en plangton reaktor så det blir mera mat kör med cyklops och fauna marins foder vet inte exakt vad den heter men det är ett grått bulver.

Så hur er jag att korallerna vill ha mera mat korallerna växer men det är just färgen som jag vill ha mera av nitraten skall inte vara på farlig nivå men man funderar på vad som är fel eller orsakar problemet

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Alger behöver man inte få fastän man har en del fosfat/nitrat.

Om du vill mäta låga värden så fungerar inte saliferts test, den slutar indikera där dom bättre testerna börjar.

Jag använder Salifert till FO system och Rowa till korallkar, det är lite som att välja mellan en yxa och en skalpell. Det finns ett verktyg för varje jobb;)

Du kanske känner någon annan i ditt område som kan testa åt dig med ett bättre test, då får du en indikation på hur det ser ut egentligen

Prova då göra testet innan ljuset kommit på i karet så får du maxutslag.

Det är dock inte helt omöjligt att du har ett lågt fosfatvärde om du använder nån form av remower.

Om det är ett grått pulver så skulle jag gissa på att det är deras näringsabsorberare(ultra life) som även kan fungera som närinstransportör till musslor.

Näringsbrist brukar väl göra korallerna mer bleka samt att dom slutar växa.

Har du fisk o matar dom på daglig basis så tror jag inte du har några problem med för lite näring.

En sak som kan påverka är mängden samt kvaliten på ljuset, för lite/dåligt så kan korallerna bli bruna.

Ta det lungt dock, det kan ta koraller flera veckor/månader att börja färga om o växa som dom skall.

//NiXoN

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja det är pulver för musslor och jag skall kolla om det finns någon som har bättre test för fosfat. ljuset tror jag inte är problemet jag kör med 3st Mh 400W 20 k lampor som inte är mer än 6mån gamla radium lampor ja det tar ju tid allt med salt kar så det är kanske bara att sitta med kaffe koppen och skåda karet och se vad som händer med allt men nixon du tror inte jag behöver mata korallerna mera? Har haft funderingar att bygga en plangton reaktor men är jag inte i behov av en för korallernas skull så är det bara mera saker att hålla koll på finns lite saker att kolla upp ändå brukar ta söndagar till akvarie dag så idag vart det 100liter vatten byte och kolla lite tester och testerna ligger stadigt på samma värde

ca 450

Mg 1450-1500

Ph 8,2

Fosfat 0

Nitrat 12

nitrit 0

kisel 0

Kh 9

temp 26,7

salt halt 1,25

Kalium om jag läst rätt gjort rätt så ligger den bra i värde

Strontium är kalas bra

Och värderna varierar inte så alla värden är bra så jag har inget att gå på heller så jag får ge det några månader och se hur det utartar sig skall försöka få in lite nya bilder på hur det ser ut nu ser friskt ut förutom färgen på korallerna.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...