Gå till innehåll

Förväntad livslängd på kylfläktar


PatriksS

Rekommenderade inlägg

Får några år sedan var Papst fläktarnas Rolls-Royce, men nu har det kommit många fler märken som har lika bra och bättre kvalité men som inte kostar lika mycket. Papst lever lite på sitt namn fortfarande, man har sjunkit en del i pris när andra märken som Zalman, Nexus, Noctua har kommit på marknaden. Det går självklart att byt aut de fläktar man har, men se då till så att de nya flyttar lika mycket luft som de gamla, annars gör det ingen större nytta, bättre att det låter lte och att det kyler som de ska än att de låter lite och knappt kyler vilket leder till överhettning.

Se också över garantin innan eventuellt byte kommer in i bilden.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Noctua är Rena godiset i datorvärlden.. men som lagge skrev så måste man nog gå efter vad fläkten kan flytta i luftmängd i första läget, om man inte kan montera yttligare någon fläkt som då kanske gemensamt flyttar mer luft än den befintliga fläkten..

belysningsfläktarna i RSMet har nog ganska högt varvtal så det är nog svårt o ersätta dom med tystare fläktar om man inte adderar någon fläkt eller kanske flyttar ballasten ner i skåpet med lite egna 'modds'.

borde vara möjligt o få lite push'n'pull om man adderar 2 fläktar i andra ändan av belysningen som blåser in luft.. då borde man kunna minska den totala "bullret" fast man kör med fler fläktar..

i datorvärlden så är det i princip ute med 80mm's fläktar , man kör 120mm istället för mer flöde på varje roterat varv i fläkten.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tackar grabbar för infon. (vad jag kunnat bedöma - svårt att se in i hooden - så verkar fläktarna vara 60 mm i diametern om det hjälper) Fläktarna lät väldigt mycket från början de första minuterna efter start för att sedan bli tystare, men nu låter de riktigt olidligt hela tiden.

Är det rimligt att förvänta sig att livslängden på en fläkt är enbart tre månader?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja, det vore bra, än så länge fick jag mina utbytta mot begagnade liknande, men det lovades inhämtning av nya från tillverkaren, vi får väl se. Annars finns fläktar i passande storlek (50mm) av märket Titan, kostnad cirka 80 spänn/st, det behövs två stycken. Jag vet inte om Titan är ett bra val.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

titan 50*50*10 // 4500rpm 9,59 cfm <27db

cooltek 50*50*10 // 3500rpm 7,6 cfm 17db

Revoltec 50*50*10 // 4500rpm 16.01 cfm 25.84 db

en revoltec skulle man kunna strypa lite för att sänka flödet/brummandet. med tanke på att den utklassar dom andra.. OM infon stämmer..

blir lite varning på brummandet på titanen..

frågan är lite vad dom befintliga som sitter i har för tech info.. någon som vet ??

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...